El tancament de mercat de fitxatges deixa moviments de tota mena, i un dels més sorprenents ha estat el d'Arthur Melo pel Liverpool, per convertir-se en el migcampista creatiu que Jürgen Klopp porta setmanes reclamant. Van sonar molts noms, des de Tielemans fins a Gavi, però el d'Arthur mai no va estar entre els rumors. El brasiler, de fet, va estar a prop del València, que va haver de descartar-lo en no poder assumir la seva elevada fitxa.

Massimiliano Allegri, però, no comptava amb ell i la Juventus volia desprendre's del seu salari, per la qual cosa al final el Liverpool ha acceptat fer-se amb els seus serveis, veient com totes les opcions que manejaven anaven caient. Arthur, doncs, tindrà una altra oportunitat de triomfar en un gran club del futbol europeu.

Arthur Melo Juventus / Fotografia: Europa Press
Arthur Melo, en un partit de la Juventus / Foto: Europa Press

Arthur, una enorme decepció

Arthur Melo va aterrar en el Barça a l'estiu del 2018 procedent del Gremi, que va ingressar 31 milions d'euros pel traspàs. El brasiler, que recordava molt a Xavi Hernández, semblava tenir-ho tot per triomfar en el Camp Nou, però no va tardar a convertir-se en una tremenda decepció. La seva agitada vida anés dels terrenys de joc i la seva enorme irregularitat sobre el terreny de joc el van convertir en transferible, per la qual cosa només dos anys després, amb Koeman a la banqueta, el Barça va decidir treure-se'l del damunt, en una polèmica operació amb la Juventus, amb Pjanic com implicat.

El bosnià no va tardar a enemistar-se amb Koeman, fins a haver de sortir cedit al Besiktas, mentre que Arthur va viure a Torí un camí semblant al de Barcelona, ja que va passar d'entusiasmar l'afició a convertir-se en una gran decepció. Cap club no estava disposat a pagar traspàs, per la qual cosa l'única opció era una cessió que, almenys, alleugerís la massa salarial.

Koeman rient EuropaPress
Ronald Koeman, exentrenador del Barça / Foto: Europa Press

El València el va voler

El primer club a posar-se en contacte amb la Juventus va ser el València, ja que Gattuso ho volia per reforçar el seu centre del camp. L'operació no va tardar a caure pel salari d'Arthur, ja que el jugador no va voler abaixar-se'l, mentre que la Juventus no volia assumir un percentatge. Van anar passant les setmanes, sense novetats, fins al punt de fer la sensació que Arthur s'acabaria quedant a Itàlia.

Finalment, el Liverpool ha acceptat els termes de la Juventus, per la qual cosa Klopp ja té el seu centrecampista creatiu. Ara només falta que l'alemany sigui capaç de centrar un futbolista amb una qualitat innata per jugar, però el que li costa centrar-se. Potser al tercer intent ho acaba aconseguint.