Kilian Jornet té límits? Per ara sembla que no, perquè qualsevol repte que es proposa, l'acaba assolint. L'última proesa de l'alpinista català ha estat batre el rècord de metres de desnivell positiu en 24 hores i amb esquís de muntanya: 23.486 metres a l'estació noruega de Tusten. Però Jornet, lluny de voler guardar-se els secrets per a ell, ho explica al món.

L'alpinista català ha confessat a través d'un vídeo al seu blog quines han estat les claus del nou rècord: la bona condició física, la bona estratègia, i una resistència mil·limètricament mesurada. Jornet ha confessat que per rendir també ha estat vital l'alimentació, a més de saber mantenir una bona capacitat psicològica d'autocontrol.

Kilian Jornet @kilianj

@kilianj

"L'estratègia era prendre al voltant de 250 cal/hora. Vaig començar a menjar gels després d'1 hora i cada 30 minuts des d'aleshores", explica. A més afegeix que "després de 10 hores i 35 minuts vaig menjar una llesca de pizza i durant les properes 4 hores vaig menjar menjar 'normal' quan vaig arribar al fons (una petita part de pizza, un sandvitx de formatge petit i la galeta ocasional). Després vaig tornar a gels de 14 a 17 hores. Vaig tenir una pausa de 10 minuts per menjar una rodanxa de pizza i una mica de patata triturada, vaig canviar la jaqueta i vaig descansar una mica. Després vaig menjar gels cada 30 minuts durant 2 hores i 30 minuts. Després de 19 hores 48 minuts, vaig prendre un altre descans de 10 minuts per a prendre un cafè/xocolata calenta i per menjar una mica de pasta. Durant les últimes 4 hores vaig menjar un tros de xocolata (10 gr) cada 30 minuts. Vaig menjar 5500 - 6000 calories".

Una alimentació que és clau en el món esportiu i que ell va procurar cuidar fins l'últim detall. Però a tot això, també explica que l'entrenament va ser bàsic, com també la motivació i la preparació psicològica per al repte.