El Barça 2023/24 ja ha començat la seva aventura. Ho va fer dilluns passat amb les tradicionals revisions mèdiques i una posterior sessió d'entrenament vespertina. Xavi Hernández va tenir a la seva disposició 26 futbolistes, dels quals destaquen noms com els d'Iñigo Marrtínez, acabat de fitxar, o Sergiño Dest i Lenglet, que no tenen la seva plaça a la gira dels Estats Units assegurada i que han de buscar-se una sortida al llarg dels pròxims dies.

La Juventus s'interessa en Ez Abde

Qui encara no s'ha incorporat a la disciplina blaugrana, tanmateix, ha estat Ez Abde, un futbolista que va quallar una gran temporada durant la seva cessió a Osasuna i que, recentment, ha liderat a la seva selecció a guanyar la Copa Àfrica Sub-23. A més, Xavi Hernández és un gran defensor del joc del marroquí, però la difícil situació financera que passa el Barça des de fa bastants temporades podria obligar Joan Laporta a haver d'acceptar una de les ofertes que li arribi per l'extrem de 21 anys.

Ez Abde Osasuna / Foto: EFE - Jesús Diges
Ez Abde celebrant un gol amb Osasuna / Foto: EFE - Jesús Diges

I una d'aquestes ofertes, segons ha informat el portal digital italià Tuttomercato, ha arribat de part de la Juventus de Torí. Després de la sortida de Ángel Di María al Benfica, el conjunt italià necessita un extrem hàbil i amb desbordament. Unes qualitats que podria haver trobat en Ez Abde, per qui arribaria a oferir fins a 15 milions d'euros, una xifra que al Barça podrien considerar com insuficient, ja que a la Premier League hi ha més potencial econòmic i algun equip podria arribar als 30 'quilos'.

Xavi Hernández vol Ez Abde per a la gira de pretemporada

Ara bé, a la secretaria tècnica blaugrana no tenen clar que la decisió correcta sigui traspassar Ez Abde. A Osasuna, el marroquí ja ha demostrat que pot ser útil a Primera Divisió, i la plantilla de Xavi Hernández necessita perfils com el seu: insistents, hàbils i ràpids. Els extrems que té en nòmina l'equip blaugrana tenen característiques molt diferents de les de l'extrem nascut a Beni Melal, que podria aportar moltes solucions al llarg de la temporada amb el seu desbordament.

abde xavi hernandez barça osasuna efe
Ez Abde i Xavi Hernández durant la seva etapa al Barça / Foto: EFE

La decisió final serà complicada, i deixarà dubtes passi el que passi. Per aquesta raó, al Barça se li obre una tercera via que podria ser satisfactòria per a les tres parts: la de la cessió. Diversos equips de Primera Divisió, com el Betis, ja han preguntat per la cessió d'Ez Abde, que podria encadenar una altra temporada fora de Barcelona en la que podria continuar creixent com a futbolista. Així doncs, n'hi ha molts de futuribles amb l'extrem marroquí, però en les setmanes vinents s'haurà de prendre una decisió final.