El nom de Juni Calafat ja és mundialment conegut. El cap dels caçatalents del Reial Madrid especialitzat en el Brasileirao ha estat l'artífex dels fitxatges de grans encerts com Vinícius Júnior Rodrygo Goes. Si bé és cert que el conjunt merengue va desembutxacar 45 milions d'euros per cadascun, el valor de mercat de 'Vini' ja és de 100 milions d'euros i el de l'ex del Santos de 60.

Els informes de Juni Calafat són inequívocs

Florentino Pérez té confiança cega en els informes de Juni Calafat fins al punt de desembutxacar un total de 90 milions d'euros en els Vinícius i Rodrygo quan encara eren adolescents desconeguts. L'últim viatge del scouter al Brasil li va permetre seguir de molt a prop la figura d'Endrick, davanter de 15 anys del Palmeiras que promet ser un dels noms més grans de la pròxima generació de la canarinha. Endrick estava a punt d'acabar contracte i Calafat va recomanar el seu fitxatge a cost zero, però el Verdão va aconseguir que el jove davanter rubriqués la renovació fins a l'any 2025.

Endrick Palmeiras EFE
Endrick, durant un partit amb el Palmeiras / Fotografia: EFE

El Reial Madrid no invertirà en Endrick de moment, però no descartarà el seu nom perquè, juntament amb Vitor Roque, és de les promeses futbolístiques més grans del Brasil. Aquest segon, de 17 anys, és dels que comparen amb Ronaldo Nazário per la seva potència física i els seus inicis al Cruzeiro. Ara a l'Atlético Paranaense, ja forma part a la primera plantilla i té cert rodatge al futbol professional. A la Copa del Brasil, va deixar tres gols en tan sols dos partits, mentre que en el seu debut a la Copa Libertadores va obtenir un gol tot i jugar tan sols 15 minuts.

Florentino Pérez, a la cacera

Vitor Roque no ha captivat els ulls de Florentino Pérez, però l'experiència de Juni Calafat amb aquest tipus de talents incipients farà que el president del Reial Madrid no s'ho pensi dues vegades a l'hora d'invertir. I és que Vitor Roque ja ha protagonitzat una operació milionària al Brasil. Tot i que en clau Europea la xifra no sigui per tant, el darrer 13 d'abril, Vitor Roque va convertir-se en el fitxatge més car de la història de l'Atlético Paranaense costant 4,7 milions d'euros. 

El seu nou contracte és fins a l'estiu de 2027, per la qual cosa el seu preu de sortida serà superior al valor real del futbolista. Tot i això, si el Reial Madrid vol fer-se amb els seus serveis, no costarà convèncer a un club amb una economia inferior com ho són els Furacao.

Si el fitxatge més car de la història de l'entitat no arriba als 5 milions d'euros, molt probablement per una xifra propera als 20 milions d'euros serà suficient perquè Vitor Roque esdevingui nou futbolista merengue.

 

Imatge principal: Florentino Pérez, parlant per telèfon / Fotografia: EFE