L'exentrenador del Reial Madrid José Mourinho ha ratificat l'acord de conformitat amb la Fiscalia de Madrid, pel qual ha estat condemnat a un any de presó (que no complirà) i a una multa de prop de 2,2 milions d'euros per eludir el pagament de 3,3 milions d'euros. El tècnic portuguès ha reconegut els fets davant del tribunal de la Secció 30 de l'Audiència Provincial de Madrid en un judici que amb prou feines ha durat uns minuts.

Al contrari del que va passar amb Cristiano Ronaldo, el judici de Mourinho no ha transcendit a la premsa, ja que ni la Fiscalia ni el Tribunal Superior de Justícia de Madrid van informar prèviament de la seva celebració, com sol ser costum amb els judicis que susciten un interès públic.

Després de la vista, Mourinho accepta ser condemnat a un any de presó, com a autor de dos delictes fiscals en defraudar 3,3 milions d'euros procedents dels seus drets d'imatge durant la seva etapa com a entrenador del Madrid. També al pagament d'una multa d'uns 2,2 milions corresponent al 60% de la quota defraudada, és a dir, 966.922 euros (2011) i 1.015.879 (2012). Per arribar a la quantitat total es sumen altres 180.000 euros que substitueixen la pena de presó.

mourinho provoca juventus manchester united efe

EFE

Tanmateix, a aquesta multa penal caldrà descomptar els 1,14 milions d'euros que va pagar en concepte de sanció administrativa, de manera que a Mourinho li queda pendent el pagament d'un milió. Al marge de la multa penal i l'administrativa, l'exentrenador del Madrid va abonar a l'any 2015 en concepte de quotes impagades d'IRPF i interessos la quantitat de 3.286.890 euros.

Segons l'acord de conformitat, el tècnic va cometre dos delictes contra la Hisenda Pública en relació amb l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en els exercicis 2011 i 2012, quan entrenava el Reial Madrid. La quantitat defraudada ascendeix a 3.304.670 euros (1.611.537 euros el 2011 i 1.693.133 euros el 2012).

Mourinho va subscriure un contracte pel qual va cedir abans de setembre de 2004 els seus drets d'imatge a la societat amb seu a les Illes Verges Britàniques Kooper Services S.A. I aquest dia va rubricar un nou contracte de cessió dels seus drets d'imatge entre Kooper i la irlandesa Multisports & Image Management Limited. Quatre anys després, la societat irlandesa va subscriure amb Polaris Sports Limited, que tenia el mateix domicili social, un contracte de representació perquè busqués i negociés contractes comercials. Així, l'entrenador va crear una estructura societària "amb l'objecte de fer físicament opacs els beneficis procedents dels seus drets d'imatge".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat