Victòria sense liderat per a João​ Almeida. El ciclista portuguès de l'equip UAE s'ha imposat a Boí Taüll en l'etapa reina de la Volta a Catalunya per davant de Nairo Quintana, que és el nou líder de la cursa, i de Sergio HIguita. Dia de confirmacions i de molts nervis per seguir decidint els favorits de la ronda catalana.

Atacs i espectacle a Boí Taüll

Amb sortida a La Seu d'Urgell en el dia més important de l'actual Volta a Catalunya, als ciclistes els esperaven 166,5 quilòmetres trencacames amb l'ascens de tres ports de primera categoria. Pas pel coll de Boixols i després pel port de la Creu de Perves amb una escapada amb protagonisme català, amb Marc Soler, com també amb el basc Mikel Bizkarra.

Però on de veritat ha arribat l'emoció ha estat en l'últim ascens, començant l'increment de ritme a l'esprint intermedi de Barruera fins arribar als 2.015 metres de la meta situada a Boí Taüll. L'equip Arkea, el de Nairo Quintana, un dels favorits a la victòria final, ha imposat un ritme molt alt, intentant neutralitzar l'escapada. Bruno Armirail, dins dels escapats, ha volgut buscar el miracle en solitari, però no ho ha aconseguit.

Primer han arribat els atacs dels favorits, que han acabat en no res. S'ha quedat enrere Alejandro Valverde i ha atacat el neozelandès George Bennett, que ha pogut arribat a l'alçada del cap de cursa a 9 quilòmetres per al final. Però el problema per als dos primers ha estat que la jove promesa espanyola Carlos Rodríguez, que ha accelerat i ha fet una selecció del grup principal. I després han arribat més atacs. 

Richard Carapaz ha fet una arrancada molt dura per fer el cribratge final, mentre Ben O'Connor ha defensat com ha pogut el mallot de líder. I ja amb els dos ciclistes del cap de cursa neutralitzats a falta de 2 km per al final, João Almeida, Nairo Quintana, Sergio Higuita i el mateix Carapaz s'han jugat la victòria. Però finalment ha estat cosa del tres primers, jugant-se el triomf a l'sterrato dels últims metres, on el portuguès ha estat el més llest de tots. Malgrat tot, amb bonificacions incloses, el lideratge ha estat per als dos primers classificats, empatats a temps a la classificació general, però el mallot de líder se l'ha acabat enfundant Quintana per posicions. El català Juan Ayuso, sisè a l'etapa, és el quart classificat de la general.

Etapa 4: La Seu d'Urgell-Boí Taüll

  Nom Equip Temps
1 João Almeida  UAE 4h20'27"
2 Nairo Quintana  Arkea m.t.
3 Sergio Higuita  Bora m.t.
4 Wouter Poels  Bahrain +7"
5 Tobias Halland Johannessen  Uno-X +13"

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 Nairo Quintana  Arkea 17h04'53"
2 João Almeida  UAE m.t.
3 Sergio Higuita  Bora +6"
4 Juan Ayuso  UAE +17"
5 Wouter Poels  Bahrain m.t.

 

Imatge principal: João Almeida celebrant la victòria a Boí Taüll / EFE