La temporada tot just acaba de començar, però clubs com el Barça comencen a pensar en el seu futur. Per això ja fa temps que s'està planificant el futur a nivell futbolístic i apareixen diversos noms sobre la taula de Joan Laporta. Tot i això, ja hi ha el primer fitxatge lligat de cara a la temporada vinent.

Íñigo Martínez fitxarà pel Barça

El director de futbol Mateu Alemany, el director esportiu Jordi Cruyff, l'entrenador Xavi Hernández i el mateix president Laporta estan buscant millorar encara més la plantilla culer. Aquesta temporada ja està en marxa i només podran incorporar més jugadors al gener del 2023, just després del Mundial del Qatar. Tot i això, ara mateix no hi ha cap preferència per aleshores.

Joan Laporta Xavi Hernández Barça / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernández i Joan Laporta en una imatge d'arxiu / Foto: FC Barcelona

El que sí està lligat és un fitxatge de cara a l'estiu de l'any vinent. Tal com informa Culemanía, el Barça té assegurat el fitxatge d'Íñigo Martínez. El defensa central basc, de 31 anys i internacional amb la selecció espanyola, acaba contracte al final d'aquesta temporada. I per això el Barça se'l vol endur. Íñigo Martínez seria un fitxatge a cost zero i de molta qualitat.

Després de començar brillant a la Reial Societat i de seguir fent-ho a l'Athletic des del 2018, hi han hagut diversos clubs que s'han interessat en ell. Tot i això, la seva aposta ha seguit sent pels clubs de la seva terra. Ara, però, veient que encara el tram final de la seva carrera esportiva i que no és la primera vegada que el Barça el va a buscar, sembla que ja és hora de dir que 'sí'.

iñigo martinez celebra gol athletic barça @AthleticClub
Íñigo Martínez celebrant un gol amb l'Athletic / Foto: Athletic Club

El Barça ha d'alleugerir la defensa

I l'arribada d'Íñigo Martínez al Barça suposaria automàticament una baixa a la defensa. De moment, en la posició de central juguen Eric Garcia, Ronald Araujo, Jules Koundé, Andreas Christensen i Gerard Piqué. I només hi ha dues places a ocupar. Massa defensa per tan poc lloc.

Des del Barça esperen sortides a l'estiu vinent, i una d'elles és la de Gerard Piqué, que ha passat de ser titular indiscutible la temporada passada a ser l'últim de la fila de defenses en aquest curs futbolístic. I el jugador català no està precisament content amb aquesta decisió. Però ara mateix no hi ha res segur del tot.

Gerard Piqué enfadado Barça / Foto: Europa Press
Gerard Piqué enfadat durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

I hi haurà un gran problema si finalment el Barça acaba incorporant Íñigo Martínez i no hi ha cap baixa a l'eix de la defensa. Encara queden molts mesos i poden passar moltes coses. Temps al temps.