Mentre a la gespa el Barça celebra que segueix sent líder de la Lliga, als despatxos, Joan Laporta i Mateu Alemany segueixen fent malabars. Econòmicament, els culers no estan per tirar coets. La mala gestió de l'anterior junta directiva se segueix arrossegant, i cada dia s'han de prendre decisions pel bé del club que afecten directament els protagonistes del joc: els jugadors.

Tot i els esforços que s'han fet, el Barça necessita diners. Els traspassos de futbolistes són una de les fonts d'ingressos més importants, però tampoc es tracta d'anar venent fins a quedar-te sense jugadors. Una altra manera de millorar l'economia del club és mitjançant rebaixes salarials. I Laporta vol convèncer dos dels seus perquè adeqüin la seva fitxa i així ajudin el Barça, segons Culemania: Jordi Alba i Marc-André Ter Stegen.

Jordi Alba Hugo Mallo Barça Celta / Foto: EFE
Jordi Alba refusant una pilota en un partit contra el Celta / Foto: EFE

El salari de Jordi Alba, un problema que segueix vigent

Mentre que hi ha diversos jugadors blaugrana que han fet efectiva una rebaixa del seu sou per donar un cop de mà al club, n'hi ha d'altres que, segons Laporta i la directiva del Barça, encara podrien implicar-se més. Per començar, Jordi Alba és un dels futbolistes de la plantilla que dirigeix Xavi Hernández que té un salari més elevat. Segons Culemania, el lateral de l'Hospitalet cobra uns 20 milions d'euros bruts l'any. Una xifra desorbitada. L'objectiu? Rebaixa de sou o venda.

Des d'aquesta temporada, Jordi Alba té un rol secundari, una situació nova per a ell. Després de gairebé una dècada ocupant el carril esquerre del Camp Nou, i com a titular, el tècnic egarenc ha decidit donar més protagonisme a un jove Alejandro Balde i a un veterà, com Marcos Alonso. És més, Alba va estar a punt de marxar a l'estiu, direcció Milà, però l'operació no es va acabar tancant.

Ter Stegen València Barça / Foto: EFE - Juan Carlos Cárdenas
Ter Stegen aturant un xut en un partit al camp del València / Foto: EFE - Juan Carlos Cárdenas

Ter-Stegen, salvador dins i fora del camp

El porter del Barça, Ter-Stegen, és un altre dels blaugrana que podria acordar una rebaixa de la seva fitxa, segons la font esmentada. Però, a diferència d'Alba, la situació de l'alemany és molt més optimista perquè fa temps que va expressar que estava a disposició d'ajudar. Té un salari d'uns 14 milions d'euros bruts, una mica inferior al del lateral, però qualsevol gest pot ser clau perquè el Barça es pugui anar recuperant de mica en mica.

La predisposició de Ter-Stegen és envejable, ja que no tots els futbolistes són tan solidaris com ell. Fins i tot és estrany que encara no sigui capità del club. Un salvador dins del camp, però també a fora. Després de la retirada de Gerard Piqué, les rebaixes de sou d'Alba i Ter Stegen són prioritàries, perquè, tal com explica Culemania, Laporta i la directiva abandonen la idea de convèncer Frenkie de Jong, un altre dels futbolistes amb una fitxa més alta, d'uns 18 milions d'euros.