Joan Laporta ha expressat aquestes últimes hores a Catalunya Ràdio i RAC1 la seva opinió sobre el pacte del Barça pel cas Neymar. L'expresident del Barça ha amenaçat amb presentar una moció de censura a l'actual Junta Directiva, al·legant que "s'ha de defensar l'honorabilitat i dignitat del club".

"Si no dimiteixen immediatament, haurem de fer que pleguin mitjançant una moció de censura". Laporta ha estat clar i assegura que els barcelonistes ara no es poden quedar de braços plegats. La moció de censura és una opció, però no descarta altres accions legals, perquè "el pacte no pot prosperar".

La junta directiva del Barça va aprovar per 14 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions acceptar el pacte assolit pels advocats de l'entitat amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, segons va anunciar el mateix president del club, Josep Maria Bartomeu, pel cas del fitxatge de Neymar.

Laporta parla de delictes i corrupció

"Hem d'evitar que el Barça quedi marcat per sempre com un club que comet delictes". Laporta ha assegurat que la Junta actual "mostra covardia" i són incapaços de governar. Per Laporta aquest pacte en el cas Neymar és únicament "per salvar el seu cul, els importa un rave l'honorabilitat".

L'advocat ha seguit el seu discurs assegurant que el Barça, el club que ell va presidir, acabarà sent una entitat "que comet delictes i practica la corrupció".

Toni Freixa també arremet contra Bartomeu

L'exportaveu de l'era Rosell i excandidat a les eleccions del Barça del 2015, ha destacat que el pacte és sinònim a "un fracàs sense precedents". La Junta Directiva, afegeix, ha convertit el Barça "en un club amb antecedents penals".

Freixa, membre de la Directiva durant el fitxatge de Neymar, ha reptat el president Bartomeu a fer "un debat públic amb documents perquè es vegi qui va intervenir realment en el fitxatge de Neymar". A tot això, ha destacat que ell va tenir una intervenció inexistent en el fitxatge del brasiler.

Acusacions de covardia

En la mateixa línia que l'expresident Laporta, Freixa ha afirmat que la decisió d'arribar a un pacte és "covarda, injusta i tramposa". Destaca també que és una acció que es mereix una moció de censura, però ha afegit que "és molt difícil presentar-la".

Freixa ha reconegut que està "molt decebut per aquesta decisió de la Junta Directiva blaugrana i els ha acabat acusant de "falta de legitimitat".