En mig de la crisi esportiva que viu el Barça des de fa unes setmanes, amb la dimissió en diferit de Xavi Hernández inclosa, Joan Laporta ha trencat el seu silenci. Ho ha fet en una entrevista concedida a Rac1, en la qual ha repassat l'actualitat del club blaugrana, deixant algunes reflexions interessants, sobretot pel que fa al futur de la banqueta barcelonina. El president culer ha confirmat que Xavi seguirà al càrrec fins a final de temporada i ha donat també algunes pistes sobre qui pot agafar el seu relleu a partir del 30 de juny.

Joan Laporta: "No destituiré Xavi passi el que passi"

"Vull que Xavi continuï fins a final de temporada. No el destituiré passi el que passi. No s'ho mereix. Es mereix que confiem en ell. És el primer que vol que la fórmula funcioni fins a final de temporada. No llencem la tovallola a la Lliga i a la Champions. Xavi està molt motivat", ha explicat un Joan Laporta que ha volgut donar més detalles sobre com es va assabentar de la decisió del tècnic egarenc: "Vaig conèixer la notícia després del partit contra el Vila-real. Va ser sorprenent perquè no ho teníem previst".

Xavi Hernández y Joan Laporta en la Ciudad Deportiva Joan Gamper / Foto: Europa Press
Xavi Hernández i Joan Laporta a la Ciutat Esportiva Joan Gamper / Foto: Europa Press

I tal com va fer l'endemà de la dimissió en diferit de Xavi Hernández, Joan Laporta ha volgut reiterar que "accepta aquesta fórmula perquè és Xavi", explicant també que l'entrenador de Terrassa sempre ha estat la seva primera opció i que continuarà a la banqueta del Barça fins a final de temporada: "Mai no vaig pensar en la seva destitució. Sempre ho volíem com a entrenador del Barça".

Sobre el substitut de Xavi Hernández

I com no podia ser d'una altra manera, Joan Laporta ha parlat també sobre qui podria ser el substitut de Xavi Hernández a partir de la pròxima temporada. Ara bé, el president culer ha passat la pilota de la decisió a Deco. "El nou entrenador està en mans de Deco. Treballem en diferents opcions. Jo estic centrat en aquest final de temporada. He de tenir el cap fred. Confio en Xavi plenament fins a final de temporada. Tots hem de participar en aquesta fórmula. I l'única manera de fer-ho és creient-hi i que es deixarà la pell”, ha explicat el màxim dirigent barceloní.

Deco Barça / Foto: EFE
Deco, en la seva presentació com a director de futbol del Barça / Foto: EFE

Laporta mira el futur amb optimisme i descarta convertir-se en Societat Anònima

Canviat de la parcel·la esportiva a l'econòmica, Joan Laporta també ha volgut llançar un missatge positiu a la seva afició: "Si es compleix el fair play financer, s'acaba una etapa, que forma part del llegat que hem rebut. Tenim un pressupost que si es compleix, ens donarà beneficis".

En aquest sentit, Laporta ha defensat també el model actual de club del Barça: "Descarto que el Barça pugui ser una Societat Anònima. El model associatiu és un model que té el Barça. A l'Espai Barça, els inversors, la majoria americans, li donaven un valor extraordinari. Els patrocinadors també ho veuen així. Ens fa singulars".