A una jornada de complir amb l'objectiu de conquerir la Lliga Santander, el Barça espera a poder enllestir la feina a l'RCDE Stadium el pròxim diumenge per tal de dedicar el 100% dels seus esforços a preparar el terreny salarial de la pròxima temporada. Els homes de Xavi Hernández, en cas de vèncer l'Espanyol en la jornada 34, es proclamaran campions de manera matemàtica.

Serà aleshores, segons informa Mundo Deportivo, quan el club posarà fil a l'agulla pel que fa als contractes més elevats de la plantilla. S'estima que el FC Barcelona, per tal de complir amb el fair play financer de la Lliga, hauria de rebaixar 200 milions d'euros de la seva massa salarial. Per aquesta raó, a banda de mesures com el tancament de Barça TV, un dels objectius de la secretaria tècnica per quadrar els comptes es troba en el contracte de Marc-André Ter Stegen.

Ter Stegen Betis FC Barcelona / Foto: Europa Press
Ter Stegen, fent una passada amb la mà durant un partit entre el Barça i el Betis / Foto: Europa Press

Ter Stegen, un dels sous punters del vestidor

L'esmentada font informa que des de les altes esferes del club s'ha plantejat la venda d'alguns futbolistes i l'activació d'alguna palanca no recurrent amb l'objectiu d'ajustar-se a la normativa de la Lliga. No obstant això, també s'hauria plantejat que els contractes més punters a nivell salarial del vestidor siguin remodelats.

En aquest sentit, el de Ter Stegen ocupa una posició privilegiada. A banda que ja és un dels veterans de la plantilla, el seu rendiment ha seguit en línia ascendent durant els últims anys, posant el colofó a una gran operació com la que va ser el seu fitxatge en la present temporada. L'alemany, amb números de rècord durant aquest curs, s'ha erigit en l'assegurança de vida del Barça i un dels grans arguments de Xavi a l'hora de proclamar-se campió de Lliga per primer cop.

Ter Stegen celebra triunfo del clásico / Foto: EFE - Siu Wu
Ter Stegen, celebrant amb la grada d'animació el trimof del Barça al Clàssic de Lliga al Camp Nou / Foto: EFE - Siu Wu

Una rebaixa salarial que no deixa de tenir risc

A banda de Ter Stegen, la retribució de De Jong també serà argumentada amb el jugador i els seus representants per tal d'adaptar-la a les ajustades necessitats de l'equip culer. No obstant això, la del porter de Mönchengladbach no deixa de ser una rebaixa salarial arriscada perquè cal tenir en compte que el jugador ve de completar la seva millor temporada amb la samarreta blaugrana.

Cap la possibilitat que Ter Stegen consideri que no és el moment per abaixar el seu sou. Des del club es confia en la seva fidelitat i s'espera poder arribar a un acord, però cal tenir en compte que hi ha el preocupant precedent de Sergio Busquets. El pivot de Badia del Vallès, quan estava més fora que dins del Barça i semblava que el seu futur viraria cap a la MLS, va rebutjar una rebaixa salarial a mitjan de temporada per tal d'assegurar-se cobrar la integritat del seu últim sou a la capital catalana.