La Lliga ha presentat una denúncia davant la UEFA contra el PSG, que s'uneix a una altra contra el Manchester City a l'abril, després d'"entendre que aquests clubs estan incomplint de manera contínua l'actual normativa de fair-play financer", segons un comunicat de l'organisme espanyol. Així doncs, Javier Tebas passa a l'atac contra el club parisenc després de la renovació de Kylian Mbappé, que va privar que acabés fitxant pel Reial Madrid.

Javier Tebas denuncia el PSG

"Aquestes pràctiques alteren l'ecosistema i la sostenibilitat del futbol, ​​perjudiquen tots els clubs i lligues europees, i només serveixen per inflacionar el mercat de forma artificial, amb diners no generats al mateix futbol", afirma la Lliga. Una manera de dir que els clubs-estat estan fent molt mal al món del futbol: "El finançament irregular d'aquests clubs es realitza, bé a través d'injeccions de diners directes o bé a través de contractes de patrocini i d'un altre tipus que no es corresponen amb condicions de mercat ni tenen sentit econòmic".

Javier Tebas EFE
Javier Tebas, durant un acte / EFE

La Lliga recorda que les denúncies contra el City davant la UEFA es van presentar a l'abril i que aquesta setmana ha fet el mateix amb el PSG, "encara que no es descarta que en els propers dies es facin ampliacions d'alguna d'aquestes denúncies amb l'aportacions de noves dades". També ha afegit que ha contractat despatxos d'advocats a França i Suïssa "amb l'objectiu d'emprendre com més aviat millor accions administratives i judicials davant els òrgans francesos competents i davant la Unió Europea".

També apunta que a Suïssa, la Lliga està estudiant diferents opcions de representació amb motiu d'eventuals conflictes d'interès de Nasser Al-Khelaïfi, el president del PSG, ja que a banda de ser el màxim dirigent del club francès també té diferents càrrecs a la UEFA, l'ECA i a beIN Sports.

Nasser Al Khelaïfi apludiendo PSG @PSG espanol
Nasser Al-Khelaïfi aplaudint / PSG

Contraatac de la Lliga

Però Tebas no s'ha aturat aquí i ha recordat que no és la primera vegada que denuncia "aquestes pràctiques anticompetitives davant la UEFA". El 2017 i 2018 es van presentar una sèrie d'escrits davant la UEFA contra el PSG i el Manchester City per infringir el fair-play financer, cosa que va acabar amb sancions per part de la UEFA contra ambdós clubs, però anul·lades per "unes estranyes decisions del TAS".

A més, afegeixen que "així com les manifestacions que l'associació de clubs espanyols realitza en els últims temps sobre això, es realitzen basades en dades i després d'un seguiment i anàlisi detallada dels comptes auditats dels clubs". D'aquesta manera es volen tornar a reobrir les investigacions i que aquests clubs amb capital pràcticament il·limitat gràcies als països que els controlen, no puguin fer el que vulguin al món del futbol.

 

Imatge principal: Javier Tebas, en una imatge d'arxiu / EFE