Sarunas Jacikevicius, exjugador del Barça de bàsquet i ara entrenador del Zalgiris lituà, ha tret la seva part més humana després que un periodista el qüestionés per haver deixat fora de la llista a un dels seus jugadors a les semifinals de la Lliga. Augusto Lima va tenir permís de Sarunas per veure néixer el seu fill, cosa que el periodista no va entendre.

Jasikevicius va argumentar que l'havia deixat fora de la llista perquè anés a veure el naixement del seu fill. Malgrat el sentit comú de la decisió, el periodista va reiterar en la qüestió afegint que el partit era de suma importància. Una pregunta que va molestar l'entrenador lituà i va respondre amb enginy i molta raó: "Tens fills? Quan els tinguis ho entendràs. És la millor experiència de l'ésser humà. Penses que el bàsquet és el més important?".

La discussió va seguir i finalment Jasikevicius va dir que "quan siguis pare entendràs què és el més important a la vida. Vens i m'ho dius. Perquè és el millor del món. Creu-me, ni títols ni res més. Augusto Lima ara està emocionalment al cel i estic feliç per ell". I el mateix Lima li va donar les gràcies des de les xarxes socials.

La seva mare no va avortar

Les paraules de Jasikevicius s'entenen per motius familiars. La seva mare, internacional amb la selecció d'handbol, es va quedar embarassada el 1975. Aleshores, quan Rita va comunicar el seu embaràs als dirigents de l'equip, les autoritats soviètiques la van voler obligar a avortar. Ella es va negar rotundament, la van apartar de la selecció i es va quedar sense jugar els Jocs Olímpics de 1976. El seu fill, Sarunas Jasikevicius, va néixer aquell mateix any.