La selecció espanyola s'ha estavellat contra el mur del Japó després d'una remuntada totalment inesperada (2-1). El gol d'Álvaro Morata al primer temps ha estat estèril perquè els asiàtics han donat la volta al marcador al segon temps. I el patiment ha estat màxim perquè Espanya ha estat eliminada del Mundial de Qatar per alguns minuts. Tot i això, el Marroc ja espera als vuitens de final.

El monopoli d'Espanya

Superior sobre el paper i superior a la gespa (al principi). Alguns canvis més de Luis Enrique Martínez en l'equip titular i posant fins a quatre futbolistes del Barça com a titulars, amb la novetat d'Alejandro Balde i la habitual presència de Sergio Busquets, Pedri González i Pablo Gavi al mig del camp.

Alejandro Balde eleccion espanola Espana la Roja Japon
Alejandro Balde jugant contra el Japó / Foto: EFE

Tot i que la victòria donava la classificació directa per als vuitens de final a les dues seleccions, Espanya s'ha mostrat molt més activa. I no ha estat per demèrit del Japó, sinó que la Roja ha estat infinitament superior amb la pilota als peus i jugant a peu canviat. Ja abans del minut 10 hi han hagut tres ocasions clares que Dani Olmo, Busquets i Morata no han pogut finalitzar en gol.

Però al minut 11 sí ha arribat la diana de Morata, que ha resolt de cap a la perfecció una centrada de César Azpilicueta. Un gol que no ha canviat gens la tònica del partit, ja que el domini ha estat monopolitzat pel combinat espanyol. I quan el Japó volia proposar, la pressió era tan asfixiant que al cap de no res tornava als peus d'Espanya.

Bons minuts inicials de Nico Williams en el seu debut com a titular al Mundial, que ha donat descans a Ferran Torres, i exhibició física de Balde. Els altres tres jugadors blaugrana també han fet meravelles al mig del camp, movent la pilota de banda a banda i amagant-la a una selecció japonesa que s'anava desesperant mentre sabia que Alemanya guanyava i els estava deixant fora del Mundial.

Alvaro Morata seleccion espanola Espana la Roja
Álvaro Morata celebrant el seu gol contra el Japó / Foto: EFE

I la sorpresa del Japó

Espanya, però, ha canviat totalment al segon temps. Només un canvi, amb l'entrada de Dani Carvajal per Azpilicueta, però sense agressivitat i adormits. El Japó ha donat la volta al marcador en només sis minuts. Gol de Ritsu Doan al minut 48 per empatar el partit i gol d'Ao Tanaka al 51, amb una llarga revisió del VAR, per posar el 2-1 en el marcador.

Espanya, tocada a nivell anímic, ha canviat més peces immediatament. Han entrat al camp Ferran Torres i Marco Asensio, però poques coses han canviat. Ansietat espanyola, que ha començat a tenir problemes en la fase ofensiva. I han hagut d'entrar Ansu Fati i Jordi Alba a falta de poc més de vint minuts per al final.

Però tot i atacar sense parar, Espanya no ha aconseguit ni l'empat. El Japó s'ha tancat al voltant de la seva àrea i ha resistit com ha pogut. Finalment, la victòria japonesa deixa Espanya com a segona de grup, jugant contra el Marroc als vuitens de final, i el Japó acabant en primer lloc i jugant contra Croàcia a la propera ronda del Mundial de Qatar.