Jake Daniels, davanter del Blackpool anglès, s'ha convertit aquest dilluns en el primer futbolista professional que ha declarat obertament que és homosexual a Anglaterra en les últimes tres dècades. El jugador, que amb 17 anys ha firmat el seu primer contracte professional el febrer passat, ha afirmat que "aquest era el moment adequat per fer-ho" i ha agraït el suport que ha rebut del club i els seus companys.

No volia continuar mentint

"Durant molt temps vaig pensar que hauria d'amagar la veritat perquè volia ser, i de fet ara ho soc, futbolista professional. Em preguntava a mi mateix si no hauria d'esperar a retirar-me per sortir de l'armari, perquè cap altre futbolista professional aquí no ha sortit," ha explicat Daniels en declaracions a Sky News. "Tanmateix, sabia que això significava mentir durant molt temps i no poder ser jo mateix ni viure la vida que vull", ha argumentat.

Jake Daniels firma contracte Blackpool @Jake Daniels11
Jake Daniels ha firmat el seu primer contracte professional amb el Blackpool / @Jake_Daniels11

Abans que ell, el 1990, Justin Fashanu, futbolista del Noriwch i el Manchester City, entre altres equips, va admetre en exclusiva al tabloide 'The Sun' que era gai després d'assabentar-se que un diari estava a punt de publicar-ho. Daniels ha afirmat aquest dilluns que després d'"haver-ho estat pensant durant molt de temps" ha decidit que vol "ser lliure" i que la gent conegui el seu "jo real".

"Des que els ho he explicat a la meva família, el meu club i els meus companys, el període de donar-li massa voltes i d'estrès s'ha evaporat. Estava afectant la meva salut mental. Ara simplement em sento confiat i feliç de ser finalment jo mateix", ha relatat Daniels, que ha viscut una temporada fantàstica. Amb 17 anys, ha marcat 30 gols a l'equip juvenil del Blackpool, amb qui ha firmat el seu primer contracte professional i ha debutat amb el primer equip a la Championship, la segona divisió.

Aliè al que pugui escoltar de les aficions rivals

"Els meus companys d'equip han estat un gran suport, tots m'han donat suport. Han fet moltes preguntes, han estat molt interessats i la seva reacció ha estat fantàstica. És el millor que podria haver desitjat", ha afegit el futbolista.

El jugador ha admès que l'homosexualitat és encara un "tabú" als vestidors professionals. "Per descomptat, soc conscient que hi haurà una reacció i que en part serà homòfoba, potser en algun estadi o a les xarxes socials. És un objectiu fàcil", ha afirmat.

"Ho veig d'aquesta manera: jo estic jugant a futbol i ells estan cridant, però ells són els que estan pagant per veure'm i jo visc la meva vida i guanyo diners gràcies a això. Així que poden cridar com vulguin", ha recalcat, demostrant que el pas que acaba de fer és molt més important que quatre energúmens insultant-lo mentre es fan malanomenar aficionats.

 

Imatge principal: Jake Daniels, després d'un partit del Blackpool / @Jake_Daniels11