Crits d'"independència" al minut 17'14" del partit entre el Girona i el Barça disputat a Montilivi tant a la primera com a la segona part. El referèndum de l'1 d'octubre i les actuacions de l'Estat espanyol contra Catalunya d'aquests últims dies ha provocat un clam unànime a l'estadi gironí.

Aquests crits, però, no han estat només al minut assenyalat, sinó que abans de començar el partit l'afició present a l'estadi ha cridat "votarem" i també han demanat la independència de Catalunya. També en els minuts previs a l'arrencada del derbi català, quan el President de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha entrat a la llotja presidencial, de fons sonava 'Els Segadors' i el públic assistent l'ha ovacionat.

Era una crida esperada també després que els dos clubs catalans hagin exposat el passat dimecres el seu suport a totes les persones, entitats i institucions que s'han vist afectades els últims dies. Tant Barça com Girona demanen que hi hagi llibertat d'expressió, dret a decidir i, per sobre de tot, democràcia. Les dues entitats esportives s'han mostrat fidels amb la defensa del país, tal com ho han fet al llarg de les seves respectives històries.

Els crits que s'han sentit a l'estadi de Montilivi han pres el relleu de l'habitual crida que es fa des de fa anys al Camp Nou. Els aficionats del Girona i també els del Barça concentrats a les grades han anat a la una recordant que Catalunya té dret a decidir i a votar el proper diumenge 1 d'octubre.

Aquest partit ha suposat el primer derbi entre els dos conjunts a Primera Divisió. Després que el Girona hagi complert el somni d'arribar a la màxima categoria del futbol espanyol, ara ha tingut l'ocasió de rebre un dels grans clubs de Catalunya, d'Europa i del Món com és el Barça, en un dia que potser passarà a la història.