L'inici de temporada del migcampista del FC Barcelona, Ilaix Moriba està sent molt mogut. O molt poc, segons es vulgui mirar. Ilaix, el seu entorn i el club han estat en converses durant tot l'estiu per intentar prolongar la seva vinculació a Can Barça, però sembla que cada cop els interessos d'una i altra part estan més allunyats.

Ilaix Moriba jugarà amb la selecció de Guinea

Més enllà d'això, amb el jove futbolista apartat de la dinàmica del primer equip per no arribar a renovar, el seu pare ha explicat que han renunciat a la possibilitat de jugar amb la selecció espanyola, el seu país d'adopció, per poder competir amb els colors del combinat nacional de Guinea, el país d'origen.

El diari AS va avançar una informació que el pare del futbolista va confirmar durant el programa radiofònic Carrusel Deportivo. Moriba ha format part de les convocatòries de les categories inferiors d'Espanya de forma habitual, i des de la Federació se'l tenia com un jugador de futur per tal que si seguia la progressió que es podia intuir es convertís en una peça valuosa per la pròxima dècada en la selecció absoluta, però no serà així.

Podria ser convocat pels partits de setembre

El pare del jugador ja ha comunicat a la federació guineana la seva elecció de vestir la seva samarreta, i és molt probable que els africans ja el convoquin pels dos partits programats pel mes que ve contra Guinea Bissau i el Marroc. Es tracta dels dos primers partits de la segona ronda de classificació pel Mundial de 2022 que es jugarà al Qatar.

Ara fa quatre anys, l'any 2017, Guinea va intentar convocar-lo per la seva selecció sub-16, però l'encara jugador del Barça va rebutjar l'oferta perquè tenia la voluntat de jugar amb Espanya, però ha canviat de parer.

Koeman Ilaix Moriba Barça Sevilla EFE

Koeman ha criticat la situació d'Ilaix / EFE

Koeman va criticar la seva postura amb el Barça

On encara segueix ferm és en la seva postura de demanar més diners dels què el Barça pot o està disposat a oferir-li. Koeman va criticar l'altre dia en roda de premsa que per un futbolista de 18 anys "els diners no poden ser el més important", un sentiment que també va compartir Rafa Yuste.

El vicepresident esportiu del FC Barcelona va afirmar que "si no canvia la postura Ilaix no té futur en aquest club. Ja ho ha dit Koeman. El què fan Ilaix i els seus agents és un error, i si no canvien, no jugarà al Barcelona."

 

Imatge principal: Ilaix Moriba celebra el seu gol contra Osasuna de la passada temporada / Europa Press