Iker Casillas, ja retirat del futbol després de patir d'un problema cardíac fa uns anys, està sent un més dels centenars de voluntaris que s'han sumat a les tasques d'extinció de l'incendi declarat dissabte passat entre els municipis avilesos de Navalacruz i Cepeda de la Mora, a les serres de Gredos. Considerat el pitjor incendi de l'any a Espanya, actualment es troba estabilitzat, però els voluntaris encara estan fent feina perquè no revifi el foc.

Casillas, voluntari per apagar l'incendi de Navalacruz

Precisament, Navalacruz era conegut per ser la localitat de procedència de la família de l'exporter del Reial Madrid, del Porto i de la selecció espanyola, on també tenen una casa. Per aquest motiu, Casillas està tan implicat en els últims dies per ajudar a controlar l'incendi.

En les últimes hores, Casillas ha penjat a les seves xarxes socials diverses fotografies i vídeos de l'incendi: "Amb duresa davant les flames, sense cap por d'ajudar i col·laborar amb la gent. Enormes aquells que més sabien i que han guiat els que no teníem ni idea d'agafar un càvec".

Casillas ha volgut subratllar el "bona gent" que són els "amics" de Navalacruz i ha indicat: "Per aquestes coses són les que se sent un orgullós que ens coneguin. Encara que sent humils, us dic que hauríem preferit estar en segon pla, i que això no hagués passat mai".

A més, en un altre moment també ensenya els treballs que realitzen fent tallafocs els voluntaris que, com ell, s'han sumat a les tasques d'extinció de l'incendi, que ara mateix està estabilitzat i que ha estat considerat el quart pitjor de la història d'Espanya.

El Servei de Gestió d'Emergències de Copernicus, que proporciona informació geoespacial puntual i precisa i que pertany a el programa d'observació de la terra de la Unió Europea, comptabilitza en 22.723 hectàrees arrasades en l'incendi forestal amb un nivell 2 de perillositat en una escala de 0 a 3 —de menys a més intensitat— però sense perill per a la població.

Fins al moment, la Junta de Castella i Lleó ha assegurat que són al menys 12.000 hectàrees cremades i que, amb aquesta xifra, és el més extens en els últims 40 anys a Castella i Lleó.

 

Imatge principal: Iker Casillas en una imatge d'arxiu / GTRES