El Girona ho vol tot. Malgrat estar firmant una Lliga per a la història, de la que segueix com a líder ja superada la primera volta, l'equip de Míchel no té previst renunciar a la Copa del Rei. I ho ha demostrat aquest dimecres, en classificar-se per primera vegada per als quarts de final de la competició del KO en eliminar el Rayo Vallecano, que en una primera part elèctrica ha sucumbit davant del ritme endimoniat del Girona (3-1). En menys de mitja hora, el Girona ja guanyava per 3-0, una renda que el Rayo ha intentat igualar, sense èxit.

Amb la Lliga molt disputada gràcies a l'excel·lent primera volta del Girona, Míchel ha optat per fer algunes rotacions, conscient que ha de tenir l'equip fresc per a la competició de la regularitat. Jugadors com Gazzaniga, Yan Couto, Aleix García, Iván Martín, Pablo Torre o Dovbyk s'han quedat a la banqueta, mentre que suplents com Juan Carlos, Arnau, Solis, Portu o Stuani han estat titulars. Yangel Herrera, que surt de lesió, també ha format part de l'onze inicial, al costat de jugadors més habituals com Juanpe, Blind, Miguel Gutiérrez, Savinho o Tsygankov.

Stuani Girona EFE
Stuani, transformant un penal a l'estil Panenka contra el Rayo Vallecano / Foto: EFE

El Girona atropella el Rayo Vallecano

Com la majoria de partits de Montilivi d'aquesta temporada, l'encontre ha estat trepidant, amb ritme i emoció. La primera ocasió ha estat per al Rayo Vallecano, després d'un error defensiu del Girona que ha permès que Nteka es quedés sol davant de Juan Carlos. El davanter francès, però, ha estat lent en l'execució, la qual cosa ha permès al Girona arrabassar-li la pilota (4'). L'ocasió visitant ha estat només un miratge, ja que a partir d'aquest moment el conjunt de Míchel ha imposat el seu habitual ritme elèctric, amb una pressió alta i asfixiant. I després d'un primer avís de Tsygankov, ha arribat l'1-0, després d'una gran combinació entre el jugador ucraïnès i Portu que Stuani ha rematat amb encert (15').

El gol ha fet molt mal al Rayo Vallecano, que sense temps per reaccionar ha rebut el segon en un penal absurd de Mumin sobre Portu que Stuani ha transformat a l'estil Panenka (18'). I en plena voràgine local ha arribat el 3-0, en una gran centrada de Portu que Blind ha rematat anticipant-se a la defensa madrilenya (27'). Amb un resultat tan negatiu, el Rayo Vallecano se n'ha anat a l'atac, a la recerca de la remuntada. En el minut 35, una centrada de Raúl de Tomás l'ha rematat De Frutos al pal. I just després, el Rayo ha aconseguit el 3-1, en una recuperació de pilota de Nteka que el mateix davanter ha transformat en gol amb un xut creuat.

Daley Blind Girona Llamp|Raig EFE
Daley Blind, celebrant un gol en el Girona-Rayo Vallecano / Foto: EFE

El Rayo intenta la remuntada, sense èxit

En l'inici de la segona part, el Rayo ha intentat fer un pas endavant, a la recerca d'un 3-2 que el posaria de nou a l'eliminatòria. El Girona, per la seva part, ha intentat adormir el partit amb possessions més llargues i amb menys verticalitat, per evitar pèrdues que li poguessin posar en problemes.

Sense res a perdre, el Rayo Vallecano se n'ha anat a l'atac, amb tot. En el minut 58, De Frutos ha estat a punt de marcar, però el seu xut ha sortit fora, per poc. I molt més clara ha estat la següent, quan Falcao, sol per marcar, ha vist com Antal li treia l'opció de xut. Després ho ha intentat Pozo, amb un xut que ha atrapat Juan Carlos. La rèplica del Girona l'ha protagonitzat Yan Couto, que ha estat molt a prop de marcar amb un xut creuat. Abans del final, en una excel·lent combinació col·lectiva, Savinho ha disparat al travesser (90').