El Girona i el RCD Espanyol s'enfrontaven en el derbi català amb moltes urgències. Feia 3 partits consecutius que els de Diego Martínez perdien i buscaven trencar aquesta mala dinàmica. Per la seva part, els de Míchel, també amb una ratxa negativa, buscaven una victòria que els permetés allunyar-se, encara més, de les zones de descens.

El partit ha sortit de cara per als de Montilivi. Després d'una primera part insípida per part d'ambdós conjunts, el Girona ha estat el que més ha volgut el partit. Els periquitos, afectats potser per la por de perdre, s'enfonsen a la classificació després de la derrota d'avui. Arnau Martínez al 52 i Christian Stuani al 88 han estat els golejadors del Girona. Martin Braithwaite ha fet el gol de l'Espanyol, al minut 74

Viktor Tsygankov lamenta mans cara Girona Espanyol / Foto: EFE
Viktor Tsygankov es lamenta amb les mans en la cara / Foto: EFE

Una primera part soporífera

Lluny de, a poc a poc, anar donant més velocitat al matx, el partit ha brillat gairebé durant tota la primera part per l'absència clara d'ocasions. El Girona ha portat el pes del partit, tenint el domini de la pilota, i l'Espanyol esperava amagat enrere, esperant algun error del rival per sortir a la contra.

No ha estat fins a la mitja hora de partit quan han començat a arribar les ocasions. Oriol Romeu ha estat a punt de caçar una pilota solta dins de l'àrea, però la ràpida acció de la defensa periquita ha evitat el que podria haver estat el primer del partit.

Arnau Martínez celebrant el seu gol contra l'Espanyol amb el Girona / Foto: EFE

L'equip de Míchel, en els últims instants de la primera meitat, ha gaudit d'alguna ocasió per anar-se'n al descans amb avantatge, primer amb un tret llunyà del Taty Castellanos que ha marxat desviat, i després amb un xut de Viktor Tsygankov que s'ha estavellat al lateral de la xarxa. Els gironins han estat els que més ho han intentat davant d'un Espanyol impassible i desaparegut en atac, deixant la sensació de tenir molta por de perdre. Amb tot, ens n'hem anat al descans amb un empat a zero al marcador.

Qui va dir que les segones parts mai no van ser bones?

La segona part ens donava un guió totalment diferent del de la primera. Els de Montilivi s'han abocat sobre la porteria defensada per Fernando Pacheco, davant d'un Espanyol que buidava aigua com podia. Ha estat un autèntic monòleg del Girona que acariciava el gol. I tan va la gerra a la font que al final es trenca. Al minut 52, Arnau Martínez ha aprofitat un rebuig i, des de fora de l'àrea, ha empalmat la pilota que s'ha colat a la porteria periquita i ha desfermat la bogeria de l'afició gironina.

Braithwaite gol Sergi Darder Girona Espanyol / Foto. EFE
Martin Braithwaite celebrant el seu gol amb Sergi Darder davant del Girona / Foto. EFE

Els blanc-i-vermells tenien el partit controlat, i els de Diego Martínez no donaven cap indici de poder reaccionar. Res més lluny de la realitat. En una jugada aïllada, Braithwaite ha aprofitat un toc de cap dins de l'àrea per anticipar-se a David López i tornar a posar la igualada al marcador.

Semblava que els blanc-i-blaus podien respirar tranquils, però de nou el partit ens ha ofert un altre canvi de guió. Primer amb una expulsió, clara, de Sergi Gómez per una lletja entrada per darrere. Després, una agafada de Vinícius Souza dins de l'àrea ha estat sancionada pel col·legiat. Christian Stuani, davant el seu exequip, ha estat l'encarregat de materialitzar el penal, en els últims instants del partit, que ha significat el definitiu 2 a 1, que permet respirar al Girona, i apropa l'Espanyol al descens.