Un Girona lluitador s'ha endut un punt de la seva visita al camp del Rayo Vallecano (2-2) gràcies al doblet de Viktor Tsygankov i després d'empatar fins a dues vegades el partit. Els madrilenys han començat amb bon peu i podrien haver ampliat la diferència en el marcador, però han errat un penal abans del descans i els gironins no han desaprofitat l'oportunitat per seguir creixent per acabar empatant a Vallecas en l'últim duel de la Lliga Santander abans de l'aturada per seleccions.

Els gironins han començat el partit amb mal peu, ja que Isi Palazón obria la llauna amb un xut a l'escaire, però després d'un mal refús del porter local, Tsyhankov empatava el duel a la mitja hora de joc. El Rayo Vallecano, però, ha respost ràpidament, amb un altre xut imparable. Abans del descans, Paulo Gazzaniga aturava un penal clar per mantenir viu al seu equip, que s'ha hagut de repetir, però els madrilenys han enviat l'esfèrica als núvols i, a l'inici de la segona meitat, Tsygankov ha tornat a igualar la balança empenyent al fons de la xarxa una centrada lateral. Després d'aquesta diana, ja no s'ha mogut el marcador i els dos equips s'han repartit els punts.

Girona celebra gol en Vallecas / Foto: EFE
El Girona celebra un dels dos gols anotats a Vallecas aquesta tarda / Foto: EFE

El Girona arriba al descans viu

Míchel Sánchez, entrenador dels gironins, tornava a casa, a Vallecas, a un camp que sempre pressiona molt. I el Rayo Vallecano ha començat més fort el partit. Florian Lejeune ha intentat batre Gazzaniga amb una rematada de cap, en la primera gran ocasió. Però la insistència local ha tingut premi al minut 23. Isi Palazón, amb un espectacular xut a l'escaire des de la frontal, feia esclatar a l'afició local, que corejava el seu nom després que Luis de la Fuente no l'hagi convocat per la selecció espanyola. Tot i això, la resposta del Girona arribava poc després. Quan els madrilenys encara celebraven el gol, Viktor Tsygankov aprofitava un mal refús del porter rival per empènyer l'esfèrica a dins la porteria i empatar l'enfrontament.

Rayo falla penalti contra Girona / Foto: EFE
Els jugadors del Rayo es lamenten del penal fallat, mentre Gazzaniga ho celebra / Foto: EFE

El partit tornava a començar, però el Rayo ha continuat empenyent i el Girona tenia problemes per oferir la seva millor versió. Óscar Trejo, després d'un molt bon retall dins l'àrea, tornava a col·locar la pilota a l'escaire per tornar a celebrar un gol a la porteria més pròxima dels Bukaneros, els seguidors més fidels del Rayo. I el partit s'hauria complicat encara més si els madrilenys haguessin transformat un penal. Abans del descans, Arnau Martínez ha relliscat i comès un penal clar, però Gazzaniga s'ha vestit d'heroi per evitar el segon. L'àrbitre, però, ha indicat que s'havia de repetir el llançament, i Trejo i Isi han intentat repetir l'històric penal amb assistència de Messi a Suárez, però han enviat l'esfèrica als núvols, malgastant aquesta ocasió d'or.

Tsygankov anota un segon gol d'or

El Girona és un equip que no es rendeix mai. En el seu últim desplaçament a Getafe, després de començar perdent per 3 a 0, va marcar dos gols que l'acostaven a un miracle que finalment no aconseguiria. I, a Vallecas, els catalans han tornat a sacrificar-se per sumar un punt valuós, importantíssim per salvar la categoria a final de curs. I ha estat, novament, Tsygankov, l'ucraïnès, qui ha marcat per tornar a igualar la balança. En una centrada lateral, el fitxatge estrella dels gironins al mercat d'hivern ha posat el peu per desviar la pilota i tornar-la a introduir al fons de la xarxa.

Girona celebra gol del empate contra Rayo / Foto: Europa Press - Oscar J. Barroso
Els jugadors del Girona celebren un gol amb els aficionats de Vallecas de fons / Foto: Europa Press - Oscar J. Barroso

Mica en mica, el Girona s'ha convertit en un equip més reconeixible i, el Rayo Vallecano ja no ha tingut la mateixa força amb la qual ha començat el partit. Cap dels dos equips han gaudit d'ocasions molt clares per endur-se els tres punts, tot i que els catalans podrien haver certificat una remuntada increïble a falta d'un quart pel final. Ivan Martín ha provat sort des de la llarga distància, però el seu xut ha sortit fregant el pal. En el temps de descompte, els catalans han reclamat un penal per mans dins l'àrea dels locals, però l'àrbitre ha decidit no xiular-les. Al final, els gironins sumen un punt que els col·loca a la mitja taula amb 31 punts.