El Girona recupera el lideratge de manera provisional amb una treballada victòria a Cadis (0-1). Al minut 59 de partit, Aleix Garcia ha fet valer la superioritat numèrica de què han gaudit els catalans per fer l'únic gol del partit i tornar a sumar de tres després de la contundent derrota de la darrera jornada davant el Reial Madrid.

El Girona no pot aprofitar la superioritat numèrica al descans

Amb un ull a la classificació, la visita del Girona al Nuevo Mirandilla podia semblar un simple tràmit pels de Míchel per tal de recuperar el lideratge de manera provisional. No obstant això, el feu 'cadista' és un dels pocs camps de Primera Divisió que li restaven al conjunt blanc-i-vermell per expugnar.

De fet, ni amb superioritat numèrica des del minut 10 de partit ha pogut desestabilitzar un marcador que ha arribat al descans reflectint el 0-0 inicial. Ha estat Darwin Machís l'home que ha hagut de marxar al vestidor de manera prematura per culpa d'una entrada molt dura a Yangel Herrera després de mesurar francament malament. Els dos veneçolans del partit han estat els grans protagonistes de la primera meitat per aquesta acció, però poc més ha passat, més enllà d'un aparent penal de Fali sobre Dovbyk que, tot i revisió, no ha estat assenyalat.

Dovbyk posible penalti Cádiz / Foto: EFE - Román Ríos
Dovbyk, estès a terra després de rebre una puntada de peu de Fali / Foto: EFE - Román Ríos

Aleix Garcia troba l'escletxa

El Cadis ha estat capaç de tapar els buits que deixava l'absència de Darwin Machís baixant Chris Ramos al flanc esquerre i tractant de contenir un incisiu Yan Couto. Sigui com sigui, les cames del conjunt local han començat a pesar de valent en els últims minuts de la primera meitat i, sobretot, en un afegit que ha dut els primers 45 minuts a estirar-se fins al 55'.

El Girona, amb un home més i el monopoli de la possessió, estava totalment bolcat a l'atac i així ha acabat la primera i així ha començat la segona. Míchel demanava ritme de pilota. Els espais havien d'aparèixer. El Girona estava amb un home més i li faltava trobar l'última passada. Ha estat aleshores quan, amb Couto arribant a trepitjar àrea, ha cedit enrere per a Aleix que ha identificat l'espai per fora del defensor per trobar l'escletxa que, més que un xut, ha estat una passada a la xarxa.

Gol Girona Cádiz / Foto: EFE - Román Ríos
Futbolistes del Girona, semblant el gol d'Aleix / Foto: EFE - Román Ríos

A partir d'aquí, Sergio González ha mogut fitxa, posant tota la pólvora al seu abast sobre la gespa i buscant l'empat. Amb tot, el Girona ha trobat la manera d'anestesiar el partit, fer córrer el temps i provocar que poques coses passessin ja fins al xiulet final. D'aquesta manera, el conjunt gadità ha caigut a casa 5 mesos i mig després i el català segueix el seu pas ferm, marxant a l'aturada de seleccions com el millor visitant de la lliga.