El Girona suma un punt de gust agredolç després d’empatar amb la Reial Societat (0-0) en un partit que ha merescut guanyar. L’equip d’Eusebio Sacristán sempre ha tingut molt gol, però el dia en què ha recuperat la contundència defensiva li han faltat forces al davant. Sigui com sigui, el conjunt de Montilivi s’allunya una mica més del descens, que ara és a 5 punts.

Valentia sense premi

Eusebio Sacristán és un tècnic amb virtuts i defectes, però si hi ha una característica que a Girona ha demostrat sobradament és que és molt just amb els seus futbolistes. Per aquest motiu, el tècnic val·lisoletà ha repetit l’alineació que va aconseguir batre el Reial Madrid en la darrera jornada de Lliga. Així, homes indiscutibles com Pere Pons o Pedro Porro s’han quedat a la banqueta, deixant pas a Aleix García i el Choco Lozano.

Eusebio no només ha repetit futbolistes, també ha apostat pel mateix esquema que va dibuixar al Bernabéu: 4-1-4-1 amb Portu i el Choco a les ales, Ramalho de lateral dret i Douglas Luiz de quarterback.

douglas luiz girona reial societat efe

La fórmula, almenys a la primera meitat, ha funcionat. La defensa de quatre no s’ha traduït en inestabilitat i el Girona, per orgull i per pissarra, ha tingut més fluïdesa al davant.

D’ocasions, poques però molt clares. La primera l’ha tingut el pitxitxi blanc-i-vermell, Cristhian Stuani, després de rematar una falta picada per Aleix al minut 3. El protagonista en clau gironina, però, ha estat el Choco. L’hondureny ha pogut marcat en el minut 13 amb una rosca des de la frontal i en el 36 amb una rematada a boca de canó que Rulli –un dels porters de la Lliga– ha rebutjat amb el peu.

La Reial, per la seva banda, ha dominat la possessió però no ha aconseguit inquietar la porteria de Yassine Bono. Juanpe Ramírez i Pedro Alcalá –sorprenent titular per davant de Bernardo– l’han protegit com feia temps que no passava.

En el moment més ambiciós del Girona, l’àrbitre ha assenyalat el descans d’un partit on només faltaven els gols.

Borja falla on no es pot fallar

En els primers 15 minuts del segon temps han quedat clares tres coses: la primera, que el Girona volia els 3 punts; la segona, que el Reial aprofitaria la primera ocasió que tingués per fer mal; i la tercera, que l’àrbitre Pireto Iglesias xiularia falta en qualsevol contacte. El col·legiat navarrès ha desesperat al públic de Montilivi assenyalant una infinitat de infraccions molt discutibles dels futbolistes blanc-i-vermells.

Paral·lelament, però, Stuani ha seguit buscant el seu 14è gol a la Lliga. Ha estat a punt d’aconseguir-ho al 65, just després de l’entrada al terreny de joc de Borja García, amb una rematada de cap a centrada de Granell que ha sortit desviada per poc a l’esquerra de Rulli.

A banda de Borja, Eusebio també ha substituït a Douglas per Pere Pons, probablement per evitar la segona groga del brasiler i per dotar de més caràcter la medul·lar del seu equip.

granell merino girona reial societat efe

El canvi ha funcionat i el Girona s’ha aproximat a la porteria de Rulli amb freqüència, però Borja –precisament després d’una gran jugada de Pons– ha perdonat la ocasió més clara de la nit quan només quedaven 5 minuts de partit.

L'empat no és excel·lent però també deixa notes positives. Els d'Eusebio sumen un punt contra un equip que no perdia des de fa set jornades i torna a deixar la porteria a zero, un fet que no succeïa des del 10 de novembre de l'any passat. L'assignatura pendent segueix sent guanyar. Montilivi no viu una victòria del seu equip a la Lliga des de fa quatre mesos.

Divendres que ve, el Girona visita Vallecas per enfrontar-se al Rayo en una autèntica final. L’equip madrileny és dinovè i una victòria gironina serviria per fer bo el punt aconseguit aquesta jornada.