Míchel i Quique Cárcel no s'han cansat de repetir, quan el Girona ho guanyava tot, que la temporada del conjunt català està sent històrica, fantàstica, però que cal tocar de peus a terra. L'objectiu és disputar competició europea la temporada que ve i, si és possible, la Champions League, però en cap cas lluitar per la Lliga, ja que el Reial Madrid està a un altre nivell. I el temps els ha donat la raó, ja que la davallada del Girona ha arribat. Després d'empatar, amb polèmica, contra la Reial Societat i de perdre amb estrèpit al Santiago Bernabéu, el Girona ha sumat aquest dilluns el seu tercer partit seguit sense guanyar, en caure derrotat contra l'Athletic Club (3-2), el 5è classificat, que amb els 3 punts estreny la lluita per les posicions que donen accés a la Champions League. Com va succeir en el partit contra el Reial Madrid, la clau de la derrota del Girona han estat els errors defensius, pèrdues en zona perillosa contra un rival que domina la pressió avançada com l'Athletic Club.

Després de la derrota del Bernabéu, i tenint davant un rival directe per la lluita per les posicions Champions, Míchel ha apostat pel seu onze de gala, amb els canvis obligats de Juanpe pel lesionat Blind a l'eix defensiu i el d'Arnau Martínez per Yan Couto, baixa per acumulació de targetes grogues. La resta de la defensa l'han format Miguel Gutiérrez i Eric Garcia, amb Yangel Herrera, Aleix Garcia i Iván Martín per davant. I a dalt, com és habitual, Savinho, Tsygankov i Dovbyk.

Berenguer celebrant el seu segon gol / Foto: EFE
Berenguer, celebrant un gol contra el Girona / Foto: EFE

Gol de l'Athletic tot just començar

Tots els plans que havia fet Michel en la prèvia del partit no han durat ni dos minuts. I és que tot just començar s'ha avançat l'Athletic Club, en una pèrdua de pilota d'Aleix Garcia que Alex Berenguer no ha desaprofitat per superar Gazzaniga amb un xut ajustat. El gol ha donat ales als de Valverde, que han continuat posant en problemes el Girona amb accions ràpides i verticals. En el minut 8, ha estat a punt de marcar Iñaki Williams, després d'una gran combinació amb Guruzeta, però l'extrem ha fallat. La reacció del Girona ha estat un xut de Tsygankov que ha desviat Unai Simón (10').

Amb el pas dels minuts els ànims s'han calmat. El Girona ha aconseguit la pilota, encara que sense capacitat per generar perill, mentre que cada pèrdua era una estampida dels lleons. L'ocasió més clara de l'Athletic ha estat un xut d'Iñaki Williams que s'ha estavellat al pal (24'). Els de Míchel, per la seva part, només han vorejat el gol en el minut 33, en un xut de Yangel Herrera que ha sortit fora per poc.

Iñaki Williams celebrant el tercer gol / Foto: EFE
Iñaki Williams ha marcat el 3-1, un gol decisiu / Foto: EFE

Intent fallit de remuntada

El Girona no s'ha deixat intimidar i ha sortit molt bé del descans. Míchel ha fet una variació tàctica, situant Arnau Martínez a l'interior i li ha donat resultat. I és que el Girona ha aconseguit l'empat en el minut 49, en una jugada per la banda esquerra que Tsygankov ha resolt amb encert. Semblava que el partit anava a entrar en una nova dimensió, però els dubtes els ha dissipat de nou Berenguer, en el minut 56, després d'un altre greu error defensiu. Miguel Gutiérrez s'ha embolicat amb la pilota i ha intentat amb cop de taló. Guruzeta ha recuperat la pilota i ha assistit Berenguer, que de nou ha superat Gazzaniga. Com ha passat en el primer temps, el gol ha donat ales a l'Athletic Club, impulsat per un San Mamés en ebullició, i els lleons han respost amb un altre gol, d'Iñaki Williams, només 4 minuts després. I la sagnia podria haver estat pitjor, ja que tot seguit l'Athletic ha fregat el 4-1, en uns altres dos greus errors, de la defensa (64') i de Gazzaniga (67'), ocasions que els bascos no han sabut aprofitar.

I quan semblava que el partit estava sentenciat, amb un San Mamés en plena Setmana Gran avançada, ha arribat el 3-2, en una jugada aïllada, una falta lateral que Eric Garcia ha rematat amb el cap al fons de la porteria (75'). El gol ha tornat l'emoció al partit, ja que el Girona se n'ha anat amb tot a l'atac, a la recerca de l'empat. La millor ocasió ha arribat en el descompte, en un xut de Jhon Solis, amb Unai Simón fora de la porteria, que Vivian ha desviat a córner amb el cap.