El Girona no s'arronsa davant un Elx combatiu i segueix avançant a la Copa del Rei (0-2). Tot i la bona cara del conjunt il·licità, el combinat blanc-i-vermell ha demostrat personalitat per passar als vuitens.

Daley Blind obre la llauna en un moment clau

Els encreuaments de Copa sempre són unes dates marcades al calendari com a tramposes. Ja ho va ser la cita de primera ronda davant el San Roque (1-2) i, encara que el resultat no fes justícia als disputats 90 minuts d'Oriola (2-5), als de Míchel tampoc els van regalar el passi a segona ronda. En aquesta nova fase de Copa del Rei, ja a setzens de final, el Girona se citava amb un equip també de menor entitat, però molt més conegut per a ell com ho és l'Elx.

Jhon Solís Aleix Febas Elche Girona / Foto: EFE
Jhon Solís, lluitant amb Aleix Febas / Foto: EFE

L'equip de la franja verda, actualment 12è classificat a Segona, volia entrar al partit lluitant de tu a tu amb un Girona que, sense pèls a la llengua, és l'equip més en forma d'Europa. Per aquesta raó, amb la missió de no deixar respirar als futbolistes visitants, l'equip de Beccacece sortiria a pressionar a dalt i tractar de dificultar una sortida de pilota que avui no gaudiria de la clarividència de Daley Blind ni d'Aleix Garcia, ja que ambdós partirien des de la banqueta.

En aquest sentit, amb descans també per a Dovbyk, Gazzaniga i Savinho dels més habituals, el Girona es trobaria amb un rival molt combatiu que faria mèrits suficients per obrir la llauna. No obstant això, seria el propi Blind qui ho faria quan només feia 7 minuts que estava sobre la gespa. El central neerlandès, després de substituir Eric Garcia per lesió, remataria al segon pal un servei de cantonada pentinat per Jhon Solís.

Daley Blnd gol Copa del Rey Elche Girona / Foto: EFE
Daley Blind, celebrant el seu gol / Foto: EFE

Yan Couto remata la feina amb el segon

El gol gironí arribava en un moment clau. L'Elx havia mostrat més ganes de fer el primer del partit i inclús hauria comptat amb més ocasions per a fer-ho. No obstant això, el Girona faria valer la seva condició de favorit en una jugada de pissarra fantàstica. Un córner penjat per Portu al primer pal el prolongaria Solís perquè Blind materialitzés una jugada assajada executada a la perfecció.

De fet, la segona meitat començaria com la primera. L'Elx seguiria demostrant el seu ímpetu i posaria a prova l'avui titular Juan Carlos, però quan tot just havia passat el seu millor moment, de nou rebria un cop molt baix. Aquest cop, seria a través d'una ràpida transició iniciada per Iván Martín, conduïda per Portu i rematada per un Yan Couto que creuaria la pilota a la perfecció des del flanc dret, ja a l'interior de l'àrea.

Yan Couto gol Girona Elche / Foto: EFE
Yan Couto celebrant el seu gol contra l'Elx / Foto: EFE

D'aquesta manera, l'Elx li perdria la cara al partit i renunciaria a recuperar-li el pols a un Girona que, sòlid i sense arronsar-se, es fa un lloc entre els setze millors de la Copa del Rei.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!