El Girona ha empatat contra el Leganés a Montilivi (0-0) en una nit per oblidar. A la prèvia, Eusebio Sacristán deia que al club blanc-i-vermell els partits són una festa, però avui el xoc entre gironins i madrilenys ha semblat un funeral.

El Girona no ha donat continuïtat a les victòries aconseguides contra el Rayo i el València i ha oferit un joc que ha acabat traient de polleguera a l'afició. El Choco Lozano ha pogut desfer l'empat quan quedaven menys de deu minuts, però el Leganés també ha pogut guanyar el partit en el temps d'afegit. Una vegada més, ha aparegut Yassine Bono.

A nivell numèric, però, la situació de l'equip és més que notable. El Girona se situa novè i viurà l'aturada de seleccions amb un coixí de set punts per sobre del descens.

El Girona no proposa, el Leganés menys

La primera meitat no passarà a la història de la Primera Divisió. El Girona ha mostrat una cara molt defensiva, i el Leganés, que afrontava el partit en zona de descens, tampoc ha volgut deixar la seva esquena descoberta. Així, només Patrick Roberts ha pogut inquietar la porteria d’Iván Cuéllar. Ho ha fet després de signar un eslàlom marca de la casa que ha culminat amb una rematada al segon pal, però el seu xut ha sortit massa desviat. Era el minut 10 i partir d’aquest moment: el no res.

El partit comptava amb al·licients perquè la nit fos recordada. Per exemple, era el 50è matx del Girona a la Primera Divisió, fet que Montilivi ha celebrat cantant i animant amb més efervescència de l’habitual. L’alegria, però, no s’ha traduït al terreny de joc.

Com que els vint-i-dos futbolistes no estaven oferint l’espectacle desitjat, l’àrbitre, Adrián Cordero Vega, ha hagut d’intervenir. El col·legiat ha començat a xiular faltes que no ho eren i a obviar infraccions clares, desesperant així els jugadors d’ambdós equips.

El Girona no brillava, però, veient el nivell del Leganés, havia d’arriscar-se per sumar els tres punts.

Empat i gràcies

El segon temps no ha començat amb un to diferent. Eusebio Sacristán, poc habituat als canvis matiners, ha intentat sacsejar l’arbre fent entrar el Choco Lozano en el lloc de Roberts al minut 56. No ho ha aconseguit.

La primera oportunitat, per dir-ho d’alguna manera, l’han tinguda dos dels protagonistes de la prèvia. Pedro Porro -oficialment jugador del primer equip- ha fet una bona centrada que Cristhian Stuani -que tornava després de la seva lesió- no ha pogut rematar amb claredat. Més tard, al 72, l’uruguaià ha perforat la porteria madrilenya després de rematar un servei de falta, però l’àrbitre ha anul·lat el gol per una agafada prèvia sobre Kenneth Omeruo. No hi havia manera.

Ni Jonathan Silva, ni el Choco Lozano. El Leganés ha gaudit d’una ocasió d’or per posar-se per davant però l’argentí ha enviat la pilota al pal sobre la línia de gol. Pocs minuts després, l’hondureny ha pogut estrenar-se, però el seu xut també l’ha rebutjat la fusta.

I abans d'acabar, Bono. El marroquí, que venia de signar una actuació monumental a València, ha tornat a ser clau amb una intervenció en el temps d'afegit que ha salvat el seu equip.

El Leganés sumava 21 partits seguits sense guanyar fora de casa i, per tant, ha donat el punt per bo. A Girona, en canvi, l’empat no ha entusiasmat. És cert que el conjunt blanc-i-vermell signa un gran balanç de 7 punts dels 9 possibles, però el partit contra els madrilenys ha deixat molt males sensacions.

Per si fos poc, l’omnipresent Pedro Porro s’ha fet mal al genoll i la seva lesió no pinta bé. El partit número 50 a Primera, en definitiva, ha estat un partit per oblidar.