Si el darrer estiu, a Frenkie de Jong li haguessin explicat el seu futur al cap de 4 mesos, potser no se l'hauria cregut. El passat mes d'agost, el migcampista neerlandès era un dels fixos a la llista de transferibles del Barça i, de fet, el Manchester United va arribar a assolir un acord total pel muntant econòmic del seu traspàs.

No obstant això, el ‘21’ blaugrana estava convençut que no volia marxar i la seva insistència va acabar per imposar la seva llei. Ara, 4 mesos després d'aquell mes d'agost en què de Jong semblava cridat a desbloquejar el fitxatge de Bernardo Silva, s’hauria produït un gir de guió amb el seu futur.

Frenkie de Jong Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, durant un partit amb el Barça al Camp Nou / Foto: Europa Press

Sergio Busquets, la clau pel gir de guió amb Frenkie de Jong

Segons informa el diari Sport, amb la sortida gairebé assegurada de Sergio Busquets, la figura de Frenkie de Jong passaria a la primera plana pel que fa a la demarcació de pivot. Xavi Hernández, que venia alineant-lo com a interior per la seva capacitat física i arribada, passarà a atorgar la titularitat a l'eix de la medul·lar a l'internacional oranje.

Mentrestant, comptant ja amb què Busquets marxa a la MLS, el rol d'interiors aniria a càrrec de Pedri i de Gavi, mentre que futbolistes com Kessie i Pablo Torre quedarien en una segona plana a l'espera de la seva oportunitat. Sigui com sigui, es parla que podria haver-hi un sacrifici amb el nou rol de Frenkie. La figura del nou pivot.

Sergio Busquets Barça 2021 2022 / Foto: Europa Press
Sergio Busquets, durant un partit amb el Barça de la temporada 2021/22 / Foto: Europa Press

Joan Laporta proposa 6 noms per a rellevar Busquets

Amb la marxa del '5', quedaria un buit a la plantilla del Barça, ja que Xavi vol les posicions doblades i, sense 'Busi', al davant de la defensa només quedaria Frenkie de Jong. Kessie no acaba de convèncer com a pivot i se'l prefereix com a interior. Per aquesta raó, Joan Laporta proposa 6 noms per a complementar la plantilla. Tots ells, amb només sis mesos de contracte al davant

Jorginho i Rúben Neves serien les opcions més adients pel seu estil de joc, però l'opció preferida de Xavi és un Martín Zubimendi que, certament, acaba de ser blindat a Sant Sebastià amb un nou contracte fins a l'estiu de 2027. Paral·lelament, es contemplen les opcions Kanté, Tielemans i Gundogan, però el francès no acaba d'encaixar amb l'estil de joc que proposa Xavi, el belga ho té mig fet amb l'Arsenal i l'alemany aspira a seguir cobrant els 8 milions amb què el retribueix el Manchester City.