Geraint Thomas ha demostrat que 'fa més qui vol que qui pot' i s'ha proclamat campió del Tour de França després d'onze etapes de domini i lideratge. El gal·lès de l'equip Sky s'ha convertit en el primer ciclista del seu país que aconsegueix arribar amb el mallot groc als Camps Elisis de París per escriure el seu nom en el trofeu de la prova més icònica del ciclisme mundial. L'última etapa de l'edició número 105 del Tour, un passeig de 116 quilòmetres, se l'ha adjudicat Alexander Kristoff (UAE) després d'un esprint pels carrers de la capital francesa.

Thomas ha aconseguit la victòria en dues etapes clau de la Grand Boucle i ha donat molt poques opcions als seus principals perseguidors. El campió del món de contrarrellotge, Tom Dumoulin (Sunweb), ha aconseguit una meritòria segona posició. L'holandès ja es va enfilar al podi en l'edició d'enguany del Giro d'Itàlia. El vigent campió, Chris Froome (Sky), es conforma amb la tercera plaça després de tres anys consecutius guanyant la ronda francesa. L'equip britànic, fundat l'any 2010, allarga el seu domini.

Primoz Roglic i Steven Kruijswijk (Lotto Jumbo), tercer i quart respectivament, han portat l'equip holandès al TOP 5 de la classificació per equips, que s'ha adjudicat l'equip Movistar. Les puntes de llances de l'equip espanyol, Mikel Landa i Nairo Quintana, han aconseguit la setena i desena posició, respectivament. Un resultat final que s'allunya molt de les expectatives generades ara fa tres setmanes.

El primer ciclista del rànquing UCI World Tour, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), s'ha consagrat. Tot i no entrar ni en els 50 primers de la classificació general, l'eslovac ha aconseguit el mallot verd, el de la regularitat. Sagan, guanyador de tres etapes, ha arrasat en la classificació per punts després de la desqualificació de l'any passat per un cop de colze a Mark Cavendish.

El millor escalador ha estat Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), que ha aconseguit el mallot clapejat amb una diferència aclaparadora. El francès, a més, s'ha embutxacat dues etapes i ha comprat el bitllet per fitxar per un dels grans equips la següent temporada. Un altre francès ha estat el millor en la classificació dels ciclistes joves. Pierre Latour (AG2R), de 24 anys, és un dels escaladors amb més projecció del gran grup.

Etapa 21: Houilles/París - Camps Elisis