La metamorfosi generacional del mig del camp del Reial Madrid està a punt de completar-se. Florentino Pérez i la gran part del madridisme temien el possible cop de realitat que propiciaria el temps amb la retirada del seu trident màgic de migcampistes. Luka Modric, Toni Kroos i Carlos Casemiro havien conquerit tots els trofeus amb la samarreta blanca, però se sabia que no anaven a ser eterns i rejovenir el bloc de migcampistes de la plantilla era una prioritat.

Florentino va encetar el projecte amb el fitxatge de Fede Valverde pel Reial Madrid Castilla a l'estiu de 2016 i va donar-li continuïtat amb la contractació d'Eduardo Camavinga l'any 2021 i d'Aurélien Tchouaméni el 2022. A més a més, el fet que el Manchester United pagués 70 milions per Casemiro va ser vista com una oportunitat irrebutjable que, en el fons, remava en favor de la voluntat de Florentino de reduir la mitjana d'edat de la zona ampla del camp. Ara, ja hi ha tres mitjos en nòmina de 24 anys o menys, però es vol completar la quota amb un quart que serà el fitxatge de la dècada. Més projecció i major inversió inclús que un Tchouaméni que va costar una xifra tan elevada com els 80 milions d'euros que van invertir-se al mes de juny. El nom en qüestió és el de Jude Bellingham, interior del Borussia Dortmund que, segons el mitjà anglès The Athletic, copa l'interès merengue des de la darrera temporada.

Jude Bellingham Borussia Dortmund EuropaPress
Jude Bellingham, celebrant un gol amb la samarreta del Borussia Dortmund / Foto: EuropaPress

Jude Bellingham, un futbolista arrelat als seus colors

Abans que s'obrís el mercat de fitxatges, tant el Dortmund com els seus aficionats temien la sortida de Jude Bellingham, l'altre gran talent del conjunt alemany de la temporada 2021/22 juntament amb Erling Haaland. El noruec era un cas incontenible a causa de la seva assequible clàusula de sortida, essent la baixa de Bellingham un perill més que real aleshores en vista de la curta edat del jugador i del seu elevat rendiment. 

Tanmateix, el futbolista de 19 anys volia demostrar la seva entrega i el seu amor cap a la samarreta que vestia i va deixar saber en una entrevista pel diari 'Bild' que romandria una temporada més al Signal iduna Park. De fet, amb el Birmingham, l'equip de procedència del jove anglès, va fer també una gran acció de lloança cap als seus colors. 

Erling Haaland Jude Bellingham Borussia Dortmund EuropaPress
Erling Haaland i Jude Bellingham, celebrant un gol amb el Borussia Dortmund durant la darrera temporada / Foto: EuropaPress

El Birmingham és una entitat que milita a la Championship, la segona divisió d'Anglaterra. Acabava contracte l'any 2020 amb 17 anys, però tot i que tant el jugador com el club que el va veure créixer volien separar els seus camins perquè Bellingham triomfés, van acordar prolongar el contracte establint una xifra simbòlica com a clàusula de rescissió per tal que el Dortmund deixés una suma de diners a les arques del Birimngham. Finalment, va canviar la Championship per la Bundesliga a canvi de 25 milions d'euros i avui, segons transfermarkt.es, el seu valor de mercat és ja de 90 milions d'euros.

Jude Bellingham seria el fitxatge més car de la història del Reial Madrid

A banda que el seu valor de mercat no para de créixer perquè amb 19 anys és un titular fix de tot un equip que juga la Champions League, Jude Bellingham encara té contracte fins a l'estiu de 2025. A més a més, tal com informa As, és sabut també del ferm interès del Liverpool en fer-se amb els seus serveis. Per la qual cosa, l'operació no baixaria dels 120 milions d'euros podent enfilar-se a xifres encara superiors.