Molt es va parlar durant tot el mes de gener del possible fitxatge de Youssoufa Moukoko pel Barça. Era una de les opcions que més convencien per convertir-se en el substitut de Robert Lewandowski, i Mateu Alemany tenia informes realment favorables, que aconsellaven aquesta incorporació. Perquè necessitaven un altre davanter centre, en especial després de confirmar-se la venda de Memphis Depay a l'Atlètic de Madrid de Diego Pablo Simeone.

I això va portar que estudiessin l'arribada del germanocamerunès, si bé per a això haurien d'haver esperat fins al mes de juny, quan finalitzava el seu contracte amb el Borussia Dortmund. L'increïble potencial que atresora, a més del bon rendiment que estava oferint en els primers mesos de competició, que fins i tot li van portar a ser convocat per al Mundial de Qatar, van provocar que Xavi Hernández donés el vistiplau a l'operació.

Moukoko Davies Bayern Dortmund / Foto: Europa Press
Youssoufa Moukoko/ Foto: Europa Press

No obstant això, i malgrat que tenia ofertes d'altres clubs com el Chelsea, el Liverpool, el Manchester United o el Rael Madrid, l'internacional alemany va decidir quedar-se en el Signal Iduna Park. Va acceptar la proposta de renovació que li van presentar, i va firmar fins a 2026, assegurant-se el seu futur a llarg termini. Una notícia que no va agradar gens en el Camp Nou, si bé van decidir continuar fent-li un seguiment exhaustiu de cara a un futur, ja que tan sols té 18 anys. O això creien.

Perquè s'ha revelat un autèntic escàndol a Alemanya, que té Moukoko com a protagonista. Segons sembla, i com ja van informar fa un temps, hauria mentit amb la seva edat real. Hi ha uns documents sobre el seu naixement que afirmen que en realitat és quatre anys més gran, i per tant en té 22, ja que en realitat va néixer l'any 2000. De moment, el futbolista ha negat totes aquestes acusacions, i insisteix que no ha mentit a ningú.

El seu pare assegura que tot just néixer, el va anar a inscriure en l'ambaixada alemanya que hi ha en el Camerun, i després es van traslladar a Europa quan encara era un nen. Però una teoria suggereix que el seu progenitor estaria mentint, i ni tan sols seria el seu pare biològic.

Moukoko s'arrisca a una forta sanció

En cas que es confirmin les sospites, i finalment es demostri que Moukoko va mentir amb la seva data de naixement, s'arrisca a rebre una forta sanció. Perquè veient els antecedents que hi ha, es diu que podria arribar a ser més de sis mesos sense poder jugar cap partit oficial.

De moment, està previst que se sotmeti a diverses proves i interrogatoris.