La UEFA ha informat que la tecnologia de línia de gol (GLT) es farà servir aquest any a la final de la Champions League a Milà i a la de l'Europa League a Basilea. Els coneguts com a gols fantasma també desapareixeran per complet a la màxima competició europea a partir de la temporada 2016-2017, quan s'usarà aquesta tecnologia en tots els partits de la Champions.

El comitè executiu de l'organisme europeu, dirigit pel grec Theodore Theodoridis després que Gianni Infantino ha estat escollit nou president de la FIFA, s'obre als avenços tecnològics i seguirà el camí que ja han començat algunes lligues europees o la mateixa FIFA. Després de les finals europees de clubs, la UEFA també utilitzarà la GLT en la propera edició de l'Eurocopa que es disputarà a França aquest estiu.

Una evolució del món del futbol que ja s'ha aplicat en altres competicions. La FIFA va utilitzar la tecnologia a la final del Mundial de Clubs del 2013 al Marroc, que va acabar guanyant el Bayern de Munic de Pep Guardiola, com també a la Copa Confederacions del 2013, que va guanyar Brasil a Espanya a la final.

Pel que fa a les competicions regulars, la lliga anglesa va ser la primera. Els clubs de la Premier League van aprovar-ho a l'abril de l'any 2013 per començar a aplicar-ho durant la temporada 2013-2014. El primer partit a Anglaterra amb la GLT va ser a Wembley a la final de la Community Shield. Itàlia, França i Alemanya des d'aquesta temporada ja l'utilitzen. La lliga espanyola ara és l'única de les cinc grans lligues europees que encara no fa servir la tecnologia de línia de gol.

La GLT ja va ser d'utilitat durant el passat Mundial de Brasil. Concretament va ser en el partit entre França i Hondures del grup E, quan la tecnologia del gol va assenyalar que la pilota havia entrat després d'una jugada dubtosa. Unes novetats al món del futbol que haurien servit al Mundial de Mèxic 1986 quan Míchel va marcar un gol fantasma que no es va donar com a gol, en el primer partit del grup D entre Espanya i Brasil.