Luis Enrique està preparat per arribar a l'Atlètic de Madrid. Encara no hi ha cap acord tancat, i Enrique Cerezo vol esperar a veure com acaba la temporada, però sembla decidit a canviar d'entrenador, després de més d'una dècada amb Diego Pablo Simeone a la banqueta. Sembla evident que el seu cicle ha finalitzat, i així ho demostren els resultats que ha obtingut a les últimes campanyes, en especial, en l'actual.

Són molt lluny de les expectatives, i corren el risc de quedar-se fora de la pròxima edició de la Champions League, una competició de la qual han estat eliminats en la fase de grups aquest any. Si no aconsegueixen finalitzar el curs entre els quatre primers classificats de La Liga Santander, en el Civitas Metropolitano podran separar-se de 'El Cholo' sense la necessitat d'haver de pagar-li cap indemnització, que és justament el que desitgen evitar, a causa que aquesta xifra ascendiria fins als 50 milions d'euros.

Luis Enrique aplaudint / Foto: Europa Press - Robert Michael
Luis Enrique/ Foto: Europa Press

Ara per ara, tan sols es limiten a estar en converses constants amb 'Lucho', que és l'elegit per convertir-se en el successor del tècnic argentí. Ja saben que estaria encantat amb la idea de tornar a dirigir un club, després d'un periple de quatre anys per 'la Roja', i ja s'ha permès el luxe de fer les seves primeres peticions abans de posar-se al capdavant del conjunt 'matalasser'. Per començar, ha deixat bé clar que vol ser el responsable de tots els fitxatges, les vendes i les renovacions.

I amb això no és suficient. També ha demanat una neteja profunda a la plantilla, i diverses contractacions, com, per exemple, la de Ferran Torres. Una notícia que no ha de ser considerada com a sorprenent, valorant que el jugador del Barça és del seu total grat, com ja ho va demostrar en la selecció espanyola. Per molt que no estigués en un bon moment de forma, sempre acudia a totes les convocatòries, i era titular indiscutible.

Així es va poder comprovar, per última vegada, en el Mundial de Qatar, on ho va jugar absolutament tot, el que li va costar moltes crítiques. Perquè molts acusen l'asturià de tenir favoritisme amb l'extrem de 22 anys, pel simple fet de ser el seu gendre.

Joan Laporta no posaria obstacles a la sortida de Ferran

L'Atleti pot convertir-se al refugi de l'ex del València i del Manchester City, que està vivint un malson en el Camp Nou. Va arribar com a fitxatge estrella per a l'atac, però la realitat és que mai no ha aconseguit consolidar-se, i ara mateix no entra en els plans de Xavi Hernández.

Joan Laporta no posarà problemes, i deixarà Ferran sortir per una xifra que s'acosti als 30 milions d'euros, gairebé la meitat del que va costar en el seu moment.