Barça, Reial Madrid i Juventus han estat admesos per la UEFA per disputar la propera edició de la Champions League. Així figura en les comunicacions de la UEFA a les respectives federacions nacionals amb equips inclosos en l'edició de la temporada 2021/22.

Els tres clubs, classificats a través de les seves competicions nacionals, són els únics que oficialment no han pres la decisió definitiva d'abandonar el projecte conegut com la Superlliga europea, motiu pel qual fins i tot es va arribar a plantejar la possibilitat d'una sanció que els impedís competir a la Champions. El Barça, tercer classificat de la Lliga; el Reial Madrid, segon classificat; i la Juventus, quarta classificada de la Serie A, han merescut per posició la seva classificació per a la màxima competició europea.

Levante Barça Messi Dembélé EFE

Messi i Dembélé celebrant un gol amb el Barça / EFE

La UEFA, obligada a admetre a Barça, Reial Madrid i Juventus a la Champions

El passat dia 9 de juny la UEFA es va veure obligada a anunciar la suspensió de forma temporal del procediment obert contra els tres clubs. "Després de l'obertura d'un procediment disciplinari contra el FC Barcelona, ​​la Juventus FC i el Reial Madrid CF per una possible violació del marc legal de la UEFA en relació amb el projecte de l'anomenada 'Superlliga', el Comitè d'Apel·lació de la UEFA ha decidit suspendre el procediment fins a nou avís", va assenyalar l'organisme.

La paralització de l'expedient és temporal i s'ha decidit a l'espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre la qüestió prejudicial que li ha plantejat el jutjat del Mercantil número 17 de Madrid sobre si pot haver abús de posició dominant de la UEFA en el 'cas Superlliga', segons ha pogut confirmar EFE. La comunicació oficial de la UEFA al respecte, així com les mesures cautelars que el mateix jutjat madrileny va adoptar per evitar possibles sancions de la mateixa als clubs, han portat a parar l'expedient, que es reprendria una vegada que el TJUE emeti el fallo, que la UEFA espera que sigui al seu favor.

Superliga equipos marchan Àlex Sanmartín

Fotomuntatge de la Superlliga / Àlex Sanmartín

Amb un procediment judicial en curs i les mesures cautelars, els membres dels comitès de la UEFA que haguessin pogut adoptar algun tipus de decisió podrien haver de respondre davant la justícia civil. No obstant això, l'eslovè Aleksander Ceferin, president de la UEFA, va assegurar en l'inici de l'Eurocopa divendres passat que "la justícia de vegades és lenta, però sempre arriba", en referir-se a les possibles sancions contra el Barça, el Reial Madrid i la Juventus.

 

Imatge principal: La copa de la Champions League / UEFA