El Barça d'handbol ha complert amb les expectatives i ha aconseguit a Santander la seva setzena Copa Sacyr Asobal. És la desena consecutiva i l'ha aixecat després d'imposar-se en la final per 33-23 a un més que digne Liberbank Cantabria Sinfín.

Igualtat inicial

El partit ha començat amb la defensa de l'equip amfitrió molt endollada i el protagonista de la semifinal davant el Bidasoa d'Irun, el porter Ernesto, ha seguit exhibint un gran nivell sota els pals. Malgrat jugar amb dos homes menys momentàniament, per les exclusions consecutives de Pla i Zungri, el Sinfín es mantenia seguint el ritme del Barça i no deixava que l'equip de Xavi Pascual s'escapés en el marcador, de manera que ha aconseguit l'empat després del primer temps (6-6).

Amb el pas dels minuts el cansament ha anat fent acte de presència en el conjunt càntabre, que cada vegada tenia més dificultats per trobar la porteria defensada per Moller, el que ha aprofitat el Barça per agafar una mica d'avantatge. Malgrat això, el Liberbank Cantabria Sinfín ha seguit fent una meritòria actuació davant el totpoderós Barça, i els dos conjunts han marxat als vestidors amb una diferència parcial de tan sols quatre gols a favor dels culers (14-10).

Copa culer

Després del descans el Barça ha sortit a la pista del Palacio de los Deportes de Santander amb la intenció de sentenciar definitivament el partit el més aviat possible, ferm en defensa i sortint ràpid a la contra, especialment a través de Mortensen des de l'extrem esquerre.

Així, a poc a poc, els homes de Xavi Pascual han anat obrint forat en el marcador i, a l'equador de la segona meitat, la diferència ja era de set gols (23-16). En els minuts finals el partit s'ha tornat més d'anada i tornada i el Barça s'ha endut el partit i la Copa amb el definitiu 33-23.

Un nou títol culer abans de la participació a la Final Four de la Champions League que tindrà lloc el proper cap de setmana a Colònia.

Imatge principal: Els jugadors del Barça d'handbol celebrant la Copa / EFE