Un Barça incontestable guanya la final de la Supercopa d'Espanya femenina davant l'Atlètic de Madrid per 7-0 en un partit marcat pel retorn de Virgínia Torrecilla després de superar un tumor cerebral. Si la perfecció no existeix, les jugadores de l'equip dirigit per Jonatan Giráldez han quallat un partit que hi ha estat a prop. Les blaugrana han posat la sisena marxa des del minut u i han endossat tres gols a la primera part on tan sols s'hi ha vist un equip. Graham Hansen i Lieke Martens han estat les grans protagonistes del Barça. La noruega ha firmat un hat-trick i un doblet d'assistències, mentre que la neerlandesa ha marcat dos gols. A partir d'aquest moment, tot ha fet baixada.

Les culers han aconseguit el quart títol després del triplet aconseguit l'any 2021 en guanyar la Lliga Iberdrola, la Champions League i la Copa de la Reina. I ho han fet reescrivint el nom del club al palmarès de la Supercopa d'Espanya, guanyant per segona vegada el torneig en les tres edicions disputades.

Graham Hansen Barça EFE

Graham Hansen, celebrant un dels seus gols / EFE

El monopoli ha estat aclaparador

Partint d'un percentatge de possessió de pilota que durant els 90 minuts ha oscil·lat el 70-30 a favor de les culers, el Barça ha tancat a l'Atlètic de Madrid al primer terç del seu camp fent impossible qualsevol mena de rèplica matalassera. Ni tan sols les corredisses a l'espai de la potent davantera Ludmila da Silva han estat símptoma de resposta. En major part, gràcies al mèrit de la jove Jana Fernández, que ha estat esplèndida en la vigilància de la futbolista brasilera.

D'afegida, quan no ha estat Jana, ha estat Sandra Paños qui avortava els intents amenaçadors del combinat madrileny. Amb el Barça instal·lat al camp de l'Atlètic de Madrid, els intents de contracops blanc-i-vermells han acabat als peus de la portera blaugrana que s'ha acurat més en arribar a les pilotades rivals que no pas en accions sota pals, on gairebé no ha hagut de prodigar-se. A més a més, el Barça ha pogut mostrar la seva millor versió malgrat encarar el partit amb les importants baixes d'Ana-Maria Crnogorcevic, Maria León, Aitana Bonmatí i Mariona Caldentey.

Virginia Atletico de Madrid Barça femenino EFE

Virgínia Torrecillas, mantejada en concloure el partit / EFE

El retorn de Virgínia Torrecilla

Futbol a part, la gran notícia del partit ha estat el retorn de Virgínia Torrecilla a un camp de futbol. Després de superar un tumor cerebral, als seus 27 anys, la jugadora mallorquina ha tornat a trepitjar un camp de futbol quan ha entrat al minut 85 des de la banqueta. Ho ha fet entre els aplaudiments de tot l'Estadi de Las Rozas de Madrid i també del de les jugadores del Barça.

Virgínia s'ha tornat a sentir futbolista després d'haver jugat el seu últim partit de futbol l'11 de març de 2020 amb la selecció espanyola. En acabar el matx, la celebració del títol s'ha ajornat momentàniament, doncs tan les jugadores del Barça com les jugadores de l'Atlètic de Madrid han mantejat a la veritable heroïna del partit deixant, molt probablement, la millor imatge de la temporada.