El Barça s'acomiada del Camp Nou aquest 2021 amb una victòria patida però justa contra l'Elx a la Lliga Santander (3-2). Una exhibició inicial ha estat contrarestada per uns minuts de descontrol, però ha quedat demostrat que els joves són el futur. Aquesta tarda Ferran Jutglà, Gavi i Nico González han guiat el Barça amb els seus gols.

El dia del Barça?

Xavi Hernández no dubta i no deixa de confiar en els joves. Si fa uns dies els va assenyalar com el millor del seu Barça, contra l'Elx ha tornat a apostar per ells. Gavi, Eric Garcia, Ez Abde i el debutant com a titular Ferran Jutglà. La resta de l'equip, una combinació entre experimentats i jugadors que han de demostrar perquè s'han de quedar.

Però des del primer minut s'ha notat que aquest partit començaria d'una manera diferent. Pressió alta habitual i jugant la pilota amb sentit. El Barça ha estat tan còmode i tan poc exigit d'inici pel conjunt rival que, al minut 2 de joc, el davanter Jutglà ja ha fet el primer gol culer, però ha estat anul·lat per un fora de joc molt just.

Gavi Barça Elche EFE

Gavi jugant contra l'Elx / EFE

Laterals cap a dins, verticalitat, alguna castanya clàssica de Lenglet, i molt perill culer. A més, Dembélé estava molt actiu per la banda dreta, sent un maldecap per la seva velocitat, però també per les seves perilloses passades a l'espai. I al darrere, tranquil·litat de Ter Stegen amb uns defenses sòlids i infranquejables com Eric, Lenglet i Araujo, i un Busquets que ho controlava tot.

Però aquesta vegada el protagonisme ha estat ofensiu. A banda de Dembélé, Abde i un omnipresent Jutglà, ha estat el dia dels interiors Frenkie de Jong i Gavi. Sobretot d'aquest últim. Abans, però, al minut 16, ha arribat el primer gol, obra de Juglà, que ha rematat de cap a gol un córner servit per Dembélé. I tres minuts després, genialitat de Gavi que acaba deixant tres rivals retratats i marca el segon gol culer després que ni el porter rival ni el pal poguessin frenar el xut del jove del planter.

Gavi gol Barça Elche EFE

Gavi celebrant el seu gol / EFE

El Barça ha dominat i el Camp Nou ha xalat. Els joves s'han tornat a reivindicar i han estat els grans animadors de la festa. Gavi, que ho ha fet tot bé, s'ha encarregat de donar un punt extra de qualitat.

L'Elx aprofita el descontrol, però el Barça reacciona a temps

Però tal com també ens té acostumats aquest Barça, l'exhibició només ha estat cosa de la primera meitat. A l'inici del segon temps, els blaugrana han mostrat uns minuts de distracció. I després de diversos ensurts de l'Elx, ha arribat el gerro d'aigua freda.

Al minut 60, contracop de l'Elx i gol de Tete Morente. I un minut després, centrada al segon pal i remata tot sol Pere Milla a gol. Empat de l'Elx en dos minuts després de quedar demostrada la falta d'intensitat de la defensa culer. I Ter Stegen podria haver fet més.

Barça Elche Camp Nou EFE

L'Elx celebrant un dels seus gols / EFE

I en el moment de més dubtes, aquesta vegada sí el Barça ha tornat a agafar el timó del partit. Jutglà ha perdonat una ocasió claríssima des de dins l'àrea petita. Però ha costat molt trobar les ocasions que sí han arribat a la primera meitat.

Les entrades de Nico i Riqui Puig han pogut donar un extra a l'equip blaugrana. Mentrestant, l'Elx anava guanyant temps al rellotge. I al minut 85 ha arribat el gol de Nico, el de la confirmació que el Barça té molt futur.

L'Elx torna a marxar del Camp Nou sense guanyar i el Barça s'acomiada del seu públic aquest any amb una victòria merescuda però molt patida.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol contra l'Elx / EFE