L'era de Pep Lluís Martí al Girona comença amb bon peu. Aquest diumenge, el conjunt blanc-i-vermell ha derrotat l'Extremadura a domicili (1-3) gràcies als gols d'Àlex Granell, Cristhian Stuani i Jonathan Soriano. L'equip de Montilivi haurà de millorar les seves prestacions si vol aspirar a l'ascens directe, però al Francisco de la Hera ha fet palès que comença l'era del pragmatisme. Martí no enganya: joc directe, línies juntes i, si cal, doble lateral. Amb el triomf, el seu equip suma 20 punts i deixa ser el pitjor visitant de la categoria.

Yamaguchi, un amic

A la primera part, el Girona ha signat un primer temps decent en el qual ha comptat amb l'ajuda inestimable del porter local, Louis Yamaguchi. Pep Lluís Martí ha apostat per un esquema similar al de Juan Carlos Unzué, amb Granell i Gerard Gumbau al doble pivot i Jairo i Àlex Gallar a les ales, però a diferència del tècnic navarrès, el nou entrenador del conjunt gironí ha prioritzat la solidesa defensiva i el joc directe. Amb les línies juntes i el pragmatisme per bandera, els seus homes han buscat el cap de Stuani amb regularitat i sense complexes. El futbol de toc i possessió sembla que ha passat a millor vida, especialment en camps com els de l'Extremadura.

stuani girona extremadura @GironaFC

Tot i que no estava oferint un joc brillant, el Girona ha trobat el premi del gol ben aviat. Ha estat en el minut 17, quan Granell ha picat una falta directa des de molta distància que Yamaguchi, de manera incomprensible, no ha sabut aturar. Abans, el capità gironí ja havia pogut marcar amb un altre llançament de falta, però la pilota havia acabat fregant el pal.

El xou de Yamaguchi, però, no havia acabat. Disset minuts després d'empassar-se el tir de Granell, el porter francojaponès ha tornat a entrar en acció, aquest cop per regalar-li el gol a Stuani. Borja García l'ha intentat superar amb un xut des de la part esquerra de l'àrea i ell, en lloc de blocar o refusar la pilota a un costat tal com manen els cànons d'aquest esport, ha situat l'esfèric al cap del davanter uruguaià. Novena diana de l'estrella del Girona, que ja és el pitxitxi de Segona, i 50a amb la samarreta blanc-i-vermella.

Jonathan Soriano s'estrena

El Girona té un nou entrenador però, pel què sembla, conserva vicis adquirits. A la segona part, el conjunt blanc-i-vermell ha saltat al terreny de joc completament dormit i ho ha pagat car. Primer, Stuani s'ha lesionat a l'adductor i en el seu lloc ha hagut d'entrar Jonathan Soriano. Després, Airam Cabrera ha marcat en fora de joc i la diana ha estat anul·lada. Finalment, en el minut 58, Kike Márquez ha situat l'1-2 al marcador amb una rematada de cap creuada.

girona @gironaFC

Pep Lluís Martí, però, és un tècnic pragmàtic. Immediatament després de rebre el gol, el mallorquí ha substitut un extrem com Gallar per un defensa com Pablo Maffeo i els resultats no han tardat en arribar. Amb l'Extremadura pressionant per buscar l'empat, el seu equip ha aconseguit trenar un contraatac letal en el minut 72, quan Jonathan Soriano ha signat el 3-1 a passada de Jairo. Ha estat la primera diana del davanter català amb la samarreta del Girona.

El seu gol ha ensorrat l'Extremadura, el pitjor local de la categoria, i ha donat aire a un Girona que, lluny de buscar el quart, s'ha limitat a defensar. Les senyals que transmet Martí són inequívoques, per pujar cal arremangar-se.

Amb la victòria, el Girona escala fins a la novena posició de la classificació amb 20 punts, a 4 de l'ascens directe. Divendres vinent, a les 21:00, Martí s'estrena a Montilivi davant del Tenerife, un dels equips amb els quals gairebé aconsegueix l'ascens.