El Barça afronta la recta final de les obres de l'Estadi Johan Cruyff, la nova llar del Barça B, l'equip femení i el juvenil A quan aquest disputi competicions europees. En una visita guiada per als periodistes, el club ha mostrat l'estat de la construcció, que va començar a prendre forma el setembre del 2017. Tot i que encara queden diversos aspectes per polir -encara no hi ha il·luminació, seients o gespa, per exemple-, Josep Maria Bartomeu, president de l'entitat, ha assegurat que l'objectiu és que el recinte es pugui inaugurar el proper mes de juny.

L'Espai Barça va de debò

L'Estadi Johan Cruyff representa el primer pas tangible del projecte Espai Barça, que culminarà amb la reforma integral del Camp Nou l'any 2023. El nou recinte, situat al costat de la Ciutat Esportiva a Sant Joan Despí, permetrà que el club es desfaci del Mini Estadi, que deixarà pas al nou Palau Blaugrana, també comprès dins el pla Espai Barça.

estadi johan cruyff obres Sergi Alcázar

Sergi Alcàzar

Amb una capacitat de 6.000 espectadors i un aparcament de 700 places, el Barça pretén aconseguir que el nou recinte es converteixi en un estadi viu que repari l'imatge del desangelat Mini Estadi. Caldrà veure, però, si el fet que estigui situat a Joan Despí redueix l'afluència del públic barceloní.

Segons ha explicat el club, l'Estadi Johan Cruyff comptarà amb sistemes de baix consum i tecnologia d'última generació com il·luminació LED. Els seients, de color blau perquè el recinte tingui una aparença blaugrana, estaran col·locats de manera que els aficionats puguin llegir el lema "Més que un club" a la graderia.

"La joia de la Ciutat Esportiva"

El president del club, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat que el nou estadi "serà la joia de la Ciutat Esportiva" i es convertirà "en el somni dels joves que primer voldran jugar aquí i després al primer equip". Segons Bartomeu la construcció de l'Estadi Johan Cruyff demostra "que l'Espai Barça ja és aquí" i permetrà que els jugadors del planter "tinguin les millors condicions per tirar endavant". Per últim, el president de l'entitat s'ha mostrat confiat en què l'espai pugui inaugurar-se el pròxim mes de juny i ha assegurat que l'objectiu és "que els equips professionals ja hi puguin jugar la temporada vinent".

bartomeu moix obres estadi johan cruyff Sergi Alcázar

Sergi Alcàzar

D'altra banda, el vicepresident Jordi Moix ha destacat que el nou estadi suposa un creixement del 25% de la Ciutat Esportiva i ha assegurat que ajudarà a nodrir un nou barri que Sant Joan Despí ha impulsat. Sobre aquest fet, l'alcalde de la ciutat llobregatenca, Antoni Poveda, ha agraït la tasca del Barça i s'ha compromès a instaurar nous serveis de transport públic com línies de bus per lligar el nou recinte i la ciutat de Barcelona.