L'Espanyol només necessitava un punt aquest dissabte per tornar a ser matemàticament equip de la Primera Divisió. L'empat dels pericos a la Romareda fa que el conjunt blanc-i-blau torni la temporada que ve a la Lliga Santander. El Saragossa ha posat les coses difícils al conjunt de Vicente Moreno, però finalment no ha pogut evitar un ascens que era qüestió de temps.

ascens Espanyol EFE (1)

Els jugadors de l'Espanyol, celebrant l'ascens a Primera Divisió a la gespa de La Romareda / EFE

Empat i sentencia a Saragossa

Els pericos viatjaven a Saragossa amb un objectiu més gran que guanyar el partit. Aconseguir puntuar, per a falta de tres jornades convertir-se en conjunt de la Primera Divisió. Els de Vicente Moreno han fet una gran temporada a la Lliga SmartBank i aconseguir l'ascens era una qüestió matemàtica des de feia unes jornades.

No ha estat el millor partit de l'Espanyol. Els locals han començat dominant el partit, però a mesura que els minuts passaven els de Vicente Moreno se n'han anat trobant amb les ocasions de gol. Els pericos han tingut dues bones oportunitats per obrir el marcador en jugades protagonitzades per Darder i Embarba, on el Cristian Álvarez ha hagut d'intervenir per evitar el primer gol visitant.

ascens Espanyol EFE (2)

Els jugadors de l'Espanyol, celebrant l'ascens a la Lliga Santander a La Romareda / EFE

El Saragossa ha tornat del descans amb ànims de tornar insistint en no posar les coses fàcils als pericos, però l'Espanyol s'ha fet amb la possessió i els de Juan Ignacio Martínez no han pogut fer res. L'empat beneficiava als dos conjunts i això s'ha notat en la segona part. Els dos equips jugaven sense arriscar i sabent que el resultat era positiu. Amb el 0-0 l'Espanyol aconseguia l'ascens i el Saragossa allunyar-se dels llocs de descens i els dos equips s'han mostrat conformistes amb el resultat.

L'Espanyol celebra l'ascens a La Romareda

Deu mesos després de viure el descens, l'Espanyol torna a falta de quatre jornades a ser equip de Primera Divisió. Els pericos han celebrat a domicili un ascens que no era fàcil. Després de sumar quinze partits consecutius sense perdre l'Espanyol aconsegueix aquest dissabte el cinquè ascens de la seva història. Els de Vicente Moreno sentencien una gran temporada amb un ascens molt desitjat.

L'alegria dels jugadors pericos s'ha pogut presenciar a la gespa de La Romareda quan l'àrbitre ha xiulat el final. Abraçades, llàgrimes i càntics a un Espanyol que aconsegueix un ascens en una temporada atípica, marcada per la pandèmia, però finalment amb un gran final per al conjunt blanc-i-blau.

Imatge principal: Els jugadors de l'Espanyol fent la baca a Vicente Moreno / EFE