Un Espanyol improductiu en atac ha salvat aquest divendres un punt contra el Mallorca gràcies a un centre de Lazo que s'ha colat a la porteria del conjunt local. El conjunt blanc-i-blau ha estat inferior als d'Aguirre, per la qual cosa l'empat és un gran resultat. El partit, a més, ha acabat amb polèmica, amb Maffeo i Javier Aguirre expulsats, després que ni l'àrbitre ni el VAR no veiessin un penal gaire clar de Brian Oliván sobre Ángel Rodríguez.

El partit era molt important per a ambdós equips, ja que teòricament són rivals directes per eludir el descens. El Mallorca arribava revitalitzat després de la seva balsàmica victòria contra el València (1-2), però conscient que tenia la zona de descens a només 3 punts, víctima d'una enorme irregularitat i dels seus grans problemes per marcar gols. L'Espanyol, per la seva part, passa un moment delicat, ja que aterrava en Son Moix amb només 1 victòria en les últimes 7 jornades.

Diego Martínez Javier Aguirre EFE
Diego Martínez, saludant Javier Aguirre / Foto: EFE

Una primera part molt tàctica

La primera part ha estat molt igualada i amb poques ocasions de gol. Ambdós equips han estat més pendents de no encaixar gols que de buscar la porteria rival, la qual cosa ha provocat que el joc es concentrés en el centre del camp. La primera ocasió del partit ha arribat en el minut 21, després d'una excel·lent acció personal de Kang In-Lee, el jugador del Mallorca més actiu, que ha acabat amb un tret massa alt de Dani Rodríguez. La resposta de l'Espanyol l'ha protagonitzat Edu Expósito, amb un tret mossegat des de la frontal que ha fet treballar Rajkovic (30).

En el tram final de la primera part, l'Espanyol ha aconseguit treure's de sobre la pressió del Mallorca i ha pogut tocar amb més tranquil·litat, encara que no hi ha hagut més ocasions de gol fins al descans.

Muriqi Mallorca Espanyol EFE
Muriqi, després de marcar l'1-0 en el Mallorca-Espanyol / Foto: EFE

Gols, polèmica i emoció

Tot ha canviat després del pas pels vestidors. El Mallorca ha començat fort, a la recerca del gol. Als 3 minuts, Jaume Costa ha estat a punt de marcar, en un tret ras que Lecomte ha desviat amb dificultat. Tot seguit ha arribat l'1-0, en una acció molt ràpida que ha agafat per sorpresa a la defensa de l'Espanyol. Passada fantàstica de Ruiz de Galarreta a l'espai, centre bombat de Gio i rematada de Muriqi. El gol ha fet mal a l'Espanyol, que se n'ha anat cap a dalt, però sense massa precisió. El Mallorca, per la seva part, ha continuat atacant i generant ocasions per sentenciar el partit. Jaume Costa ha estat a prop de marcar un golàs, després d'una deixada preciosa de Baba, i després ha estat Raillo, que ha enviat un obús que Lecomte ha desviat amb els punys.

I quan estava més a prop el 2-0 ha arribat l'1-1, en una acció molt afortunada. Lazo realitza un centre des de la banda esquerra que es cola dins de la porteria del Mallorca (70). El gol ha donat ales a l'Espanyol, que ha deixat de patir, fins que en el tram final el Mallorca ha tornat a accelerar. I just abans del final ha arribat la jugada polèmica del partit. Ángel Rodríguez i Brian Oliván el fa caure. L'àrbitre dona córner, en considerar que el blanc-i-blau havia tocat la pilota. El VAR, incomprensiblement, no ha rectificat la decisió.