L’Espanyol ho ha aconseguit. 12 anys després de la seva última participació a l’Europa League, els blanc-i-blaus s’han classificat per a Europa després de guanyar per 2-0 a la Reial Societat amb els gols de Rosales i Wu Lei. Els catalans no depenien d’ells mateixos i el Sevilla s’ha encarregat de derrotar l’Athletic (2-0) per donar l’alegria als pericos.

El Sevilla, responsable que l'Espanyol sigui a Europa

16 de maig de 2007, final de la Copa de la UEFA contra el Sevilla. L’Espanyol no va poder sumar el seu primer títol europeu després de caure en la tanda de penals contra els andalusos. 12 anys més tard, el Sevilla ha estat el responsable que l’Espanyol pugui competir a Europa.

Darder Espanyol Reial Societat EFE

Espanyol i Reial Societat han arribat a l’última jornada amb opcions per classificar-se per a Europa. Ambdós havien d’anar a per la victòria, no els valia cap altra fórmula, i esperar que el Sevilla derrotés l’Athletic Club.

Catalans i bascos estaven tensos i han sortit al terreny de joc nerviosos, sabent què és el que estava en joc. En la primera meitat no hi ha hagut ocasions clares de gol, exceptuant l’única de Wu Lei en el minut 38 que ha enviat la pilota al travesser. En la continuació de la jugada, el xinès no s’ha rendit i l’esfèric ha acabat travessant la línia de porteria, però l’àrbitre l’ha anul·lat per fora de joc.

Molt de toc i molta possessió al RCDE Stadium, però el partit era més una lluita. Borja Iglesias s’ha posat la vestimenta de guerrer per lluitar totes les pilotes en defensa i per aguantar l’atac perico. Just abans del descans, els aficionats presents a l’estadi han esclatat d’alegria i no per un gol local sinó per una diana del Sevilla.

Wu Lei Gol Espanyol Reial Societat EFE

Rosales i Wu Lei, els protagonistes del dia

Ben Yedder ha avançat els andalusos i a l’Espanyol li faltava rematar la feina. Els de Rubi han començat la segona part amb l’energia extra que depenien d’ells. La Reial també ha sortit a pressionar i ha anat amb tot, Europa és molt llaminera. Els catalans els hi faltava connectar en l’última passada fins que Rosales ha provat un xut des de la frontal que s’ha acabat convertint en el primer gol.

El veneçolà ha obert la llauna i només set minuts després, en el 65, Wu Lei ha fet embogir el RCDE Stadium amb el segon gol. Els de Rubi han encarrilat el partit i havien d’aguantar el resultat i seguir esperant que el Sevilla guanyés el seu partit.

El Sevilla ha acabat ampliant el lluminós per 2-0 i només feia falta el xiulet final de l'àrbitre per celebrar. L'Espanyol torna a Europa i els aficionats blanc-i-blaus han acabat envaint la gespa del RCDE Stadium.