L'Espanyol ha remuntat, però només s'ha quedat amb un punt contra l'Elx en un duel que tenia guanyat (2-2). Després de refer-se davant de la seva afició a l'RCDE Stadium, s'ha confirmat un nou partit incomplet i en el qual s'ha escapat la victòria en els últims minuts contra el cuer de la Lliga Santander.

Dos gols i un VAR

L'Espanyol tenia l'obligació de guanyar contra l'últim classificat de la Lliga, però li ha costat molt més de l'esperat. Ja en un inici nerviós i sempre buscant el referent Joselu Mato, ha rebut la primera sorpresa del migdia amb un cop de cap del català Pere Milla al minut 11, impossible per a Benjamin Lecomte, i que ha avançat l'Elx.

Pere Milla Espanyol Elche / Foto: EFE
Pere Milla celebrant el seu gol contra l'Espanyol / Foto: EFE

Un cop molt dur per a l'aficionat perico, que esperava gaudir d'una nova victòria de l'Espanyol a casa després de perdre per la mínima fa uns dies contra l'Osasuna. Els tres punts eren un obligació, per això els jugadors de Diego Marínez, esperonats per la seva afició, han anat avançant línies i han començat a tenir protagonisme.

Martin Braithwaite, a punt d'empatar de cap al minut 21 després d'una centrada precisa de Brian Oliván. Però el premi ha arribat al 24, amb una jugada descomunal d'Edu Expósito, que ha regalat el gol a Javi Puado, que només ha hagut d'empènyer la pilota a gol per empatar.

Javi Puado Espanyol / Foto: EFE
Javi Puado celebrant el seu gol contra l'Elx / Foto: EFE

Un marcador igualat que ha fet calmar el partit. L'Elx, buscant el seu segon gol sense èxit; i l'Espanyol jugant a base de fogonades. I en una d'elles, al minut 42, Puado estava marxant de tothom per velocitat i es plantava sol davant del porter rival, però ha estat aturat. Vermella per a Helibelton Palacios, però el VAR ha intervingut i la targeta ha passat a ser de color groc. I ha estat el millor resum d'una primera part que pintava a ser emocionant, però que s'ha acabat jugant a mig gas.

Una remuntada incompleta de l'Espanyol

Però al segon temps el ritme s'ha tornat a accelerar. Braithwaite ha estat a punt de marcar per començar. S'han reclamat unes mans inexistents a l'àrea de l'Elx. Brian Oliván ha generat perill amb una centrada i amb un xut des de fora l'àrea. S'ensumava el segon gol blanc-i-blau, però el porter català Edgar Badia estava evitant el segon gol perico.

I al minut 67, en un dels enèsims atacs de l'Espanyol, Braithwaite ha fet el seu gol després d'una gran centrada per baix d'Óscar Gil. El davanter danès només ha hagut d'apuntar bé una rematada que semblava fàcil, però no ho era gens, des de dins l'àrea petita.

Diego Martinez
Diego Martínez cridant durant el partit entre l'Espanyol i l'Elx / Foto: EFE

I és que l'entrada al camp de Keidi Bare i d'Aleix Vidal ha donat un punt més a l'Espanyol. Joselu ha estat a punt d'aprofitar una errada d'Edgar Badia i Sergi Darder també ha buscat el tercer gol amb un xut des de fora l'àrea. Fernando Calero, José Carlos Lazo i Nico Melamed, que han entrat al camp ja amb el marcador a favor, no han pogut evitar l'empat de Gonzalo Verdú poc abans del final. I tot i els intents finals i un últim travesser de Melamed, l'Espanyol s'ha hagut de conformar amb un punt en un partit que tenia guanyat.