L'Espanyol ha aconseguit una victòria que donarà injecció de moral a l'equip pel rival que tenia al davant: el Borussia Dortmund. La solidesa defensiva dels blanc-i-blaus i un bon gol del reaparegut Piatti han estat claus en la primera prova de foc d’aquesta pretemporada (0-1).

El guió del partit ha estat ben marcat ja des dels primers minuts, amb el Dortmund portant la iniciativa amb possessions llargues i tancant l’Espanyol dins la seva àrea. Tot el contrari que els blanc-i-blaus, sense pressionar i deixant jugar, però perillosos al contraatac.

El bon inici dels alemanys, que han sortit en tromba cap a la porteria de Pau, s'ha vist reflectit en el primer xut entre els tres pals del partit, obra de Castro quan tan sols s'havien disputat deu minuts amb un llançament des de fora de l'àrea. Dos minuts després l’Espanyol ha respost a través d'un contraatac conduït per Leo Baptistao que ha enviat per sobre de la porteria de Roman Bürki un intent de vaselina.

Els homes de Quique Sánchez Flores seguien generant perill a través de contracops ràpids, però la millor ocasió dels primers quaranta-cinc minuts ha estat pel Dortmund: Aubameyang s'ha plantat tot sol davant Pau després d'una gran jugada col·lectiva, però el xut del davanter gabonès ha marxat fregant el pal.

La primera meitat ha acabat amb grans detalls de qualitat de Jurado, molt actiu durant el partit però fent la guerra pel seu compte, a més d'una rematada centrada de Sergio García.

Més igualtat en la segona meitat

El mateix davanter del Bon Pastor ha tingut la primera ocasió de la segona part després de robar-li una pilota a Zagadou. El Borussia seguia tocant i tocant però sense profunditat, mentre que l’Espanyol ha avançat línies recuperant el control en diferents fases de joc.

Per la seva banda, Quique no ha trigat a moure la banqueta, tornant a donar l'oportunitat als més joves. Tant Óscar Melendo com Javi Puado -aquest últim encara amb fitxa del filial- han donat aire fresc a l’equip.

Reaparició de Piatti amb gol

Una de les notes positives ha estat la reaparició de Pablo Piatti. L'extrem argentí encara no havia debutat en aquesta pretemporada per un vessament articular al genoll dret i ho ha fet de la millor manera: amb gol. En els últims 10 minuts, Piatti li ha guanyat una pilota dividida a Marc Barta i, amb molta classe, ha superat a Bürki amb una vaselina.

La muralla defensiva blanc-i-blava ha impossibilitat les arribades del conjunt alemany, anul·lant qualsevol intent de generar perill i fent que el 0-1 no es mogués del marcador.