L'Espanyol de Rubi ha debutat a la Lliga Santander amb un valuós empat davant del Celta de Vigo a Balaídos (1-1). Els gols d'Hermoso i David López en pròpia porteria han acabat repartint els punts en un debut amb poc futbol.

Poc físic i dos gols

Poques accions de perill en una estrena amb una gran exigència física. Per ser el primer partit oficial de la temporada i per jugar-se amb unes condicions que han requerit dues intervencions per la hidratació dels jugadors, tant l'Espanyol com el Celta han demostrat una falta de fons.

Un matx en el qual les dues banquetes estrenaven entrenador. D'una banda, debutava Rubi, que ha donat una gran imatge al llarg de tota la pretemporada blanc-i-blava guanyant els sis partits que va disputar. De l'altra, Antonio Mohamed, gairebé desconegut a Europa, però gran coneixedor del futbol sud-americà i que ha sabut adaptar-se a la filosofia del Celta.

Una primera part sense gaires ocasions, l'ha dominada un conjunt gallec que ha arribat en comptades accions a la porteria de Diego López. L'Espanyol, amb una pressió estèril a la sortida de pilota celtista, no ha estat capaç de crear perill.

Tot i el poc encert ofensiu d'ambdós equips, ha estat el conjunt de Rubi qui ha colpejat abans del descans. Mario Hermoso ha recollit una pilota morta dins l'àrea a la sortida d'un córner. L'ha controlada amb el pit i ha xutat on el porter Sergio Álvarez, sense visió, no podia arribar-hi.

El guió de la segona part no ha canviat. El Celta proposava i l'Espanyol resistia. Fins que al minut 52, una centrada de Júnior Alonso des de la banda esquerra l'ha desviada David López i, després de tocar al pal, ha entrat a la porteria.

Rubi aporta solucions ofensives

El gol del Celta, ha provocat que es visquessin, sens dubte, els millors moments de l'Espanyol. Primer, Borja Iglesias, xiulat a Balaídos per les incendiàries declaracions prepartit (exjugador del Celta), ha disposat de dues ocasions per tornar a avançar als blanc-i-blaus.

Després, Rubi ha mogut la banqueta, i sense temor, ha plantejat un final de partit ofensiu. Amb mobilitat entre línies i ràpids al contracop els pericos han volgut crear, però sense encert en els últims metres.

Cap dels dos equips ha controlat la recta final del partit. Qualsevol detall podia variar el resultat, però un intercanvi de cops marcat per les bones actuacions en defensa d'ambdós conjunts no ha aconseguit decantar la balança, ni tan sols les jugades a pilota aturada. Un resultat just que obliga a pensar ja en la jornada vinent.