Quin patiment. Això és el que pensaran els aficionats blanc-i-blaus després que l'Espanyol hagi capgirat l'eliminatòria de Copa del Rei contra el Cadis. I ho ha fet per la mínima, amb un 1-0 i amb un gol en el minut 75 d'un salvador Hernán Pérez, que ha estat l'heroi perico de la nit.

L’Espanyol ha sortit a menjar-se el Cadis. Era la consigna de Rubi i els seus futbolistes han anat amb aquesta idea, tenien ganes de remuntar. No obstant això, s’han trobat amb una defensa impenetrable i amb uns davanters molt imprecisos. Els blanc-i blaus s’han fet des del primer minut amb el control del partit, tenien la possessió, però no generaven perill.

Els pericos tenien la pólvora mullada

De fet, les ocasions més clares de la primera meitat han estat dels andalusos. Hermoso ha evitat el gol rival treient una pilota sota pals. El central ha liderat la defensa perica amb contundència, tot i que després de la convocatòria de Luis Enrique per la selecció espanyola, el jugador no és el mateix. A Getafe va tenir una errada garrafal que va costar la diana dels madrilenys, però semblava que aquest dimarts havia recuperat la confiança.

Els aficionats pericos s’han encomanat a Darder i Baptistao després de l’absència a l’onze de la seva estrella, Borja Iglesias, que avui, en teoria, havia de descansar. L’Espanyol d’aquest any és persistència i just abans d’acabar la primera meitat hi han hagut fins a quatre rematades consecutives que s’han estavellat a la defensa visitant.

Borja Iglesias Espanyol Cadis EFE

A la represa, el Cadis volia marcar un gol per obligar als pericos haver de marcar tres gols per passar d’eliminatòria. I si no hagués estat per un Roberto ben posicionat i encertat, els andalusos haurien pogut marcar just començar la segona meitat. En tot cas, l’Espanyol era molt superior i era qüestió de temps que arribés el gol.

Baptistao ha estat l’home que ha tingut les oportunitats més clares, però el brasiler no ha sabut aprofitar-les. Rubi no ho veia gens clar i caure en la primera eliminatòria de Copa hauria suposat un trasbals per l’entrenador català. És per això que ha donat entrada en el minut 60 a la seva estrella i golejador Borja Iglesias.

Borja Iglesias i Hernán Pérez, revulsius

Però el Panda no seria qui rescataria els pericos sinó que ho faria un altre home que entrava com a revulsiu, Hernán Pérez. El paraguaià s’ha convertit en l’autèntic heroi després que en el minut 75 fes l’únic gol del partit que ha servit per classificar els seus a la següent ronda del torneig.

A partir d’aquí, hi ha hagut uns minuts d’infart. Amb l’1-0 estaven classificats però tan sols un gol del Cadis obligava a fer que els pericos haguessin de marcar un altre per forçar la pròrroga. Darder ha pogut sentenciar en el 90' amb un mà a mà contra el porter, però ha fallat incomprensiblement.

L’Espanyol ha patit fins a l’últim moment. Els aficionats han demanat l’hora i en l’última jugada del matx hi hagut un gol del Cadis de córner, però el col·legiat l’ha anul·lat per fora de joc. Victòria salvadora que trenca la mala ratxa de l’equip i que permet que els pericos segueixin ben vius a la competició.