L’Espanyol no ha estat capaç de passar de l’empat contra l’Atlètic de Madrid en un dels partits més emocionants de l’era Abelardo (1-1). El partit ha començat molt de cara per als blanc-i-blaus, amb un gol al minut 24, i un Atlètic irreconeixible en la primera part. La segona ha estat una altra història, quan els matalassers han empatat el partit amb un gol de Saúl només començar. Aquest empat fa que l’Espanyol sumi només un punt, però que es mantingui en la lluita per sortir de les posicions de descens de la Lliga Santander

Domini perico

El partit ha començat de la forma més elèctrica, amb tots dos equips ben endollats al camp. La pilota marxava d'una àrea a l'altra sense gaire perill, però deixant la sensació d'intensitat als aficionats. Aquests nivells d'intensitat, però, s'han rebaixat als 10 minuts i l'Espanyol ha començat a agafar forma dins el partit. Començava a endreçar-se, a organitzar-se i a vorejar la porteria matalassera, però sense gaire perill.

La recompensa per als blanc-i-blaus ha arribat al minut 24, quan Savic ha marcat un gol en pròpia porta després d'una centrada de Wu Lei. A partir d’aquí, “sí se puede”. El càntic de l’afició perica ressonava a l’RCDE Stadium després d’un gols que els havia donat ales per seguir creient en la salvació.

gol rdt espanyol atletic madrid EFE

Encara hagués estat possible que l'Espanyol marqués el segon, quan Víctor Sánchez ha engaltat una volea des de fora de l’àrea però Jan Oblak ha tocat el just i necessari per desviar-la al travesser i refusar l’estocada final. Raúl de Tomás ha estat l’home de referència dels blanc-i-blaus, portant el pes de l’atac i deixant alguns detalls tècnics que han provocant algun que altre “ooooh” de plaer visual a la graderia.

Desperta l'Atlètic a la segona part

Si la primera part acabava amb una sensació de domini blanc-i-blau, a la segona s'esfumava de cop amb l'empat de Saúl al minut 47. El migcampista ha engaltat un xut des de la frontal impossible de parar per a Diego López. A partir d'aquí, l'Atlètic ha mostrat una versió a la qual té més acostumat: intensos, lluitant cada pilota i més atacant.

gol saúl espanyol atletic madrid

La més clara per als del Cholo ha estat al minut 60, quan Joao Felix ha fet un centre que ha acabat pràcticament a la línia de gol i que ha deixat cinc jugadors en un pam de terreny, uns intentant ficar la pilota dins i uns altres intentant refusar-la. Com si fos un pati de nens petits, vaja. L'Espanyol ha mostrat pocs brots verds a partir d'aquí, amb un Raúl de Tomás més desaparegut i sense saber crear perill.

Aquest empat permet que l'Espanyol segueixi al darrere dels seus rivals directes en la lluita per sortir del descens, i també que l'Atlètic recuperi la quarta posició a la classificació, malgrat que segueix amb la mala ratx de dos mesos i mig sense guanyar a domicili.