Espanya sorprèn tothom i guanya el seu quart EuroBasket. La selecció espanyola ha fet un recital al Mercedes-Benz Arena de Berlín contra la favoritíssima França (88-76), que ha hagut de veure com el combinat espanyol sense Pau Gasol, sense el seu germà Marc, sense Ricky Rubio o sense Sergio Llull, ha imposat la seva llei. El gran líder de la final i MVP ha estat Juancho Hernangómez, que ha acabat amb 27 punts.

Una Espanya imponent...

Espanya ha començat bé la final. Molt atenta a totes les jugades i sabent que França era superior en molts aspectes. Però el combinat espanyol ha volgut jugar a ser un equip. L'entrenador Sergio Scariolo sap com guanyar i ha donat les indicacions justes per desesperar els francesos.

14-5 a favor d'Espanya passats els primers 5 minuts. Molt bona feina en defensa i molt encert en atac. Willy Hernangómez ha estat el millor amb 8 punts anotats. I amb un sorprenent 23-14 al final del primer quart.

I sota l'atenta mirada del president espanyol Pedro Sánchez, els jugadors de Scariolo han anat canviant, però tots ells s'han deixat la pell sobre la pista. I ha seguit la mateixa tònica. Tàcticament superiors a França, rapidesa en les jugades i aprofitant la intel·ligència per combatre l'aspecte físic, ja que en aquest aspecte els francesos són dominants.

Però Espanya ha sortit encara millor en el segon quart, destrossant França a base de triples, sobretot de Juancho Hernángómez, que ha sumat fins a 18 punts abans del descans. En el millor moment espanyol, pallissa per 47-26. I Espanya ha marxat als vestidors amb un +10 al marcador després de la reacció francesa gràcies a Thomas Heurtel i a Evan Fournier (47-37).

... confirma la medalla d'or contra França

Però l'inici del tercer quart ha estat totalment diferent. Tot i que França ha perdut algunes pilotes, ha estat defensivament molt seriosa i incansable en atac. Si en la primera part semblava que els atacs francesos eren molt complicats d'executar, després del descans tot semblava molt més fàcil. I Espanya ha vist com el gran avantatge que tenia s'ha esfumat en molts pocs minuts.

La selecció francesa, la gran favorita per aconseguir l'or, ha començat a creure en la remuntada. Tot i això, quan Espanya ha tingut l'encert, ha tornat a posar distància. I al final del tercer quart el domini ha seguit sent espanyol (66-57).

I l'últim quart, el definitiu, ha estat un estira-i-arronsa constant. Anotaven els francesos i després anotaven els espanyols. I s'ha anat mantenint una diferència de +10 a favor d'Espanya. Finalment, la selecció espanyola no ha tremolat i ha confirmat una meresscudíssima medalla d'or.