Espanya ha arrencat la segona ronda del Mundial de bàsquet encaixant una dura desfeta davant Letònia (69-74). Després de doblegar Irán, Brasil i Costa de Màrfil en la ronda preliminar, el combinat de Sergio Scariolo no ha estat capaç de superar una Letònia que ha estat més encertada ofensivament. El conjunt espanyol ha arribat a tenir un avantatge de +12, però no ha pogut materialitzar la superioritat i ha encaixat una derrota que presenta el següent partit contra el Canadà com a vital.

Inici amb poc protagonisme ofensiu

L'avantsala del partit prometia un duel basat en el talent ofensiu que tenen ambdós equips. Espanya venia de firmar grans actuacions en aquest inici de Mundial, mentre que Letònia arribava a la cita amb la necessitat de guanyar per mantenir viu el seu somni d'avançar rondes. Un context que feia entreveure un partit emocionant. No obstant això, l'inici del matx ha estat travat, amb molt poc protagonisme ofensiu. Les defenses s'han imposat als atacs, molt erràtics tant des de la pintura com des de la línia de tres, i el primer quart ha finalitzat amb un 16-17 favorable a l'equip dirigit per Luca Banchi.

En el segon quart, el rumb del partit no ha virat. La intensitat ha continuat vigent en el parquet de l'Indonesia Arena i els homes de Sergio Scariolo han hagut d'exhibir la seva millor cara defensiva per emparellar el duel i impedir una escapada letona. Un cop neutralitzats els bons moments rivals, Espanya ha començat a fluir ofensivament, trobant solucions sobretot prop de la cistella rival. Tot això ha acabat amb el partit marxant al descans amb un lleuger avantatge que somreia el conjunt espanyol: 32-29.

Espanya ofega Letònia...

A la represa, ha arribat el moment d'Espanya. El partit ja estava madurat i només quedava que sortís a relluir el talent ofensiu dels jugadors dirigits per Sergio Scariolo. I aquests no han fallat a la seva cita. Willy Hernángomez ha estat el gran líder de la selecció que, gràcies a un major encert ofensiu, ha estat capaç d'ofegar definitivament el talent de Letònia i tancar el tercer quart reflectint un +12 en el marcador que semblava quasi definitiu.

... pero acaba en un embòlic

Ara bé, Letònia, malgrat aquest resultat advers, no ha volgut rendir-se i ha decidit lluitar fins al final per intentar igualar el matx. L'inici del quart decisiu de l'elenc de Letònia ha estat espectacular i gràcies a l'encert des de la línia de 3 ha arribat a igualar el partit (63-63). Així doncs, Espanya havia de tornar a començar i lluitar per endur-se el triomf. Finalment, però, aquesta resposta no ha arribat i el vigent campió mundialista ha patit la primera desfeta d'aquest Mundial de bàsquet, que la deixa en una situació molt compromesa, havent de disputar el següent duel contra el Canadà.