El somni d'Espanya al Mundial Femení 2023 continua viu. Després d'un partit que ja ha entrat a la història de la selecció espanyola, el conjunt dirigit per Jorge Vilda ha obtingut el bitllet per a les seves primeres semifinals de la Copa del Món femenina derrotant els Països Baixos (2-1).

📅 Mundial Femení 2023: Calendari, horaris i resultats de la fase final

📌 Espanya - Suècia: Horari i on veure la semifinal del Mundial Femení 2023

Ho ha fet, això sí, amb èpica i patiment, ja que el duel s'ha hagut de resoldre a la pròrroga, després que Stephanie van der Gragt, al temps de descompteigualés la diana inicial de Mariona Caldentey. Però en la instància decisiva del duel ha emergit la figura de Salma Paralluelo que, amb un xut creuat imparable per a la portera neerlandesa, ha immortalitzat el minut 111, portant Espanya a estar entre les 4 millors seleccions del món.​

Insistència sense premi

Des dels primers minuts de partit, la iniciativa del matx l'ha marcada la selecció espanyola. Ama i senyora de la possessió, ha relegat els Països Baixos a un paper secundari. Mentre les rivals no eren capaces de superar la seva pròpia meitat del camp, el combinat dirigit per Jorge Vilda ho intentava de totes les maneres. Les ocasions, firmades per Esther González i Alba Redondo, les dues atacants més actives de l'inici de l'eliminatòria, eren prou clares, però el premi no arribava per a un combinat que tenia decidit fer història.

Ara bé, malgrat aquesta falta d'encert, Espanya no ha renunciat al seu estil de joc. Amassant la pilota i madurant la possessió, el joc coral espanyol ha girat al voltant d'Aitana Bonmatí i Jenni Hermoso, que amb la seva classe no han deixat opcions al combinat 'orange', que en tot el primer acte no ha estat capaç d'apropar-se a la porteria defensada, una vegada més, per Cata Coll.

Intercanvi de cops

A la represa, el ritme de partit no ha baixat. De fet, els Països Baixos s'han encarregat de transformar per complet el sentit de l'enfrontament. Si a la primera part vèiem com Espanya havia de fer front a una defensa tancada, que reculava prop de la seva àrea, a la segona s'ha topat amb una pressió més intensa, que durant alguns minuts ha posat en problemes l'estructura del combinat espanyol. Tant és així que Jorge Vilda ha mirat, ràpidament, a la banqueta per donar entrada a Salma Paralluelo, que amb una defensa més avançada, es trobava davant un escenari idíl·lic per aprofitar la seva velocitat.

Precisament així és com arribaria la diana decisiva. Però abans d'això, qui ha estrenat el marcador del Sky Stadium de Wellington ha estat Mariona Caldentey, que ha transformat un penal provocat per Salma. Era el minut 81 i el gol de la jugadora del Barça semblava decisiu, però per accedir a les semifinals d'un Mundial, en la gran majoria de casos, cal patir de valent. I la selecció espanyola estava disposada a fer-ho. Perquè el combinat dels Paisos Baixos no volia rendir-se abans d'hora i volia allargar el seu somni mundialista. Dit i fet, l'equip dirigit per Jonker, quan només s'havia disputat un minut dels 11 de descompte que havia donat l'àrbitra, ha igualat el partit gràcies a una diana de van der Gragt, la jugadora que instants abans havia provocat el penal.

Espanya celebrant el gol de Mariona Caldentey / Foto: EFE

Salma Paralluelo rescata Espanya

El partit tornava a estar igualat i Espanya, ja sense Aitana al camp, havia d'ordenar-se, respirar i agafar embranzida per encarar els minuts més importants de la seva història. I amb el respecte que suposa l'entrada d'Alexia Putellas al camp, el conjunt espanyol ha tornat a dominar l'esfèrica. Un domini que s'ha convertit en bogeria al minut 111, quan una galopada de Salma Paralluelo per banda esquerra s'ha convertit en el gol decisiu que durà Espanya a les seves primeres semifinals d'un Mundial.