La selecció espanyola disputarà aquest diumenge la gran final de la Nations League, contra Croàcia, després de vèncer Itàlia en la semifinal disputada aquest dijous. El combinat de Luis de la Fuente s'ha classificat gràcies a un gol de Joselu en els últims minuts (2-1), quan semblava que l'eliminatòria, molt igualada, se n'anava a la pròrroga.

Hi havia molta expectació per veure què onze situava Luis de la Fuente sobre el terreny de joc, després de les males sensacions que va deixar l'equip en l'última aturada per partits de seleccions. I el tècnic de La Rioja ha situat Unai Simón sota els tres pals, en detriment de Kepa; amb Jesus Navas, Le Normand -que ha debutat-, Laporte i Jordi Alba en la defensa; Rodri, Mikel Merino i Gavi en el centre del camp i Yéremi Pino, Rodrigo Moreno i Morata en la línia ofensiva.

Luis de la Fuente selecció espanyola Europa Press
Luis de la Fuente, donant ordres als seus jugadors / Foto: Europa Press

El VAR salva Espanya

Espanya ha començat molt bé, pressionant molt a dalt a un Itàlia que volia controlar el joc a través de la pilota. En el minut 3, una excel·lent pressió de Gavi ha forçat la pèrdua de Bonucci. Yéremi Pino s'ha quedat sol davant de Donarumma, al qual ha superat amb un xut creuat. El gol, tanmateix, ha estat un miratge, ja que Itàlia ha aconseguit el control i ha començat a trepitjar àrea. En el minut 11, un xut de Zaniolo ha estat interceptat per Le Normand, amb la mà, un penal clar que Immobile no ha desaprofitat per empatar el marcador.

Amb el gol, Itàlia ha intensificat el seu domini, davant d'una Espanya que intentava sortir al contraatac. En el minut 17, Jesús Navas ho ha intentat amb un xut massa alt, i poc després, ha tornat a marcar Itàlia, però el gol, de Frattesi, ha estat anul·lat per fora de joc (21). A partir d'aquest moment, el partit s'ha igualat, gràcies a l'aparició de Rodri i de Mikel Merino, que han donat tranquil·litat a la selecció de Luis de la Fuente. En el minut 27, Donnarumma ha desviat un xut de Morata, i en el 36' ha estat el torn d'Itàlia, però Immobile no ha arribat a la centrada de Frattesi.

Gol Immobile Italia EFE
Els jugadors d'Itàlia, celebrant l'1-1, d'Immobile / Foto: EFE

Joselu classifica Espanya per a la final

I la segona part ha pogut començar com la primera, amb un gol d'Espanya. Donnarumma ha evitat amb una parada espectacular una rematada a boca de canó de Mikel Merino i en el rebuig, Morata ha disparat fora amb tot de cara per marcar. I poc després ha estat Rodri, que ha enviat fora una rematada acrobàtica (52). Itàlia no s'ha quedat enrere i uns minuts després ha tingut una gran ocasió, però Unai Simón, amb una parada espectacular, ha evitat el gol de Frattesi, un perill constant durant tot el partit.

En el tram final, el partit s'ha encallat, ja que ambdós equips eren conscients que un gol els deixava fora de la final. En el minut 80, després d'una bona combinació, ha pogut marcar Morata, per la seva rematada ha estat desviada a córner. I quan semblava que l'eliminatòria se n'anava a la pròrroga ha arribat el gol d'Espanya. Xut des de la frontal de Rodri que rebota en un defensa i Joselu, que acabava d'entrar al terreny de joc, marca a porteria buida (88). Diumenge, Croàcia i Espanya es jugaran la tercera edició de la Nations League.